Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csigapörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 1Kg éticsiga
» 1 dl száraz vörösbor
» 3 evőkanál zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 evőkanál fűszerpaprika
» 1 db zöldpaprika
» 1 db paradicsom
» Izlés szerint só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles kosárban, hogy a béltartalmuk eltávozzon, az első két napon folyó víz alatt gondosan mossuk le őket. Dobjuk a csigákat lobogó forró vízbe és főzzük öt percig, majd szűrjük le. Így a házukból könnyen kivehetőek. A feketés zsigerzsákot vágjuk le. A megmaradt izmos részt erősen sós vízbe áztatjuk egy fél órára és már felhasználásra kész a csigánk. Érdemes a mélyhűtőbe is tenni.

A hozzávalókból pörkölt alapot készítünk, de a fűszerpaprikát ne tegyük bele. Dobjuk bele a feldarabolt csigákat és öntsük fel vízzel. Az elfőtt vizet időnként pótolgatva, lassú tűzön főzzük 3 órácskát. Szórjuk rá a paprikát és még fél órát főzzük, ekkor öntsük nyakon a vörösborral és ha összeforrt elkészült.
Megjegyzés / tipp:

Friss, puha kenyeret és kovászos uborkát adjunk hozzá.


Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni!
2 komment 22 ember kedveli donaldduck
2011.12.11 17:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
gzax 2011.12.21. 07:43 (#2)
Van már vagy 15 éve is, hogy utoljára csigát ettem.
Nem is értem, hogy a magyar konyhában miért sodródott ennyire perifériára.
Amikor megláttam a receptet, rögtön elhatároztam, hogy főzök is.
De nincs a fagyasztóban így kéntelen leszek megvárni a következő szezont.... :-)
dnemethk 2011.12.12. 17:16 (#1)
Szia Donald! A minap a kérdezősben írtam,hogy én megkóstolnám.
Még mindig tartom magam a tervemhez.
Ami késik az nem múlik.
Címkék
csigákat tartsuk, béltartalmuk eltávozzon, csigákat lobogó, házukból könnyen, feketés zsigerzsákot, megmaradt izmos, hozzávalókból pörkölt, feldarabolt csigákat, elfőtt vizet, éticsiga védett, fűszerpaprikát, felhasználásra, elkészítésére, hozzávalókból, fűszerpaprika, centiméternél, zsigerzsákot, béltartalmuk, Csigapörkölt, feldarabolt, zöldpaprika, vörösborral, vöröshagyma, mélyhűtőbe, kivehetőek, paradicsom, pótolgatva, összeforrt, eltávozzon, elkészült, koranyári, fokhagyma, készítünk, megmaradt, gyűjthető, csigákat, éticsiga, száraz vörösbor, evőkanál zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, evőkanál fűszerpaprika, zöldpaprika, paradicsom, Izlés szerint bors,
Mákos stíriai metélt...
0 komment 10 ember kedveli
Vörösboros pirított sertésmáj
0 komment 11 ember kedveli
Csirkés tavaszi tekercs
0 komment 8 ember kedveli
Mogyorótorta (liszt nélkül)
0 komment 5 ember kedveli
Csirkemell currysen
0 komment 4 ember kedveli
Mákos túrós kocka
1 komment 10 ember kedveli
Spárgaleves
0 komment 1 ember kedveli
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Konyakmeggy bon-bon házilag
0 komment 7 ember kedveli
Tojásos-majonézes saláta
0 komment 3 ember kedveli
Csokis rakott babapiskóta
0 komment 3 ember kedveli
Sertésborda vadász módra !
1 komment 32 ember kedveli
Mákos-almás süti
0 komment 1 ember kedveli
Knédli
2 komment 12 ember kedveli
Saláta tojással és fűszeres öntettel...
0 komment 10 ember kedveli
Sült paradicsomfészek
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.