Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres flekken-roston sütve... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 8-10 szelet, egyenként kb. 10 dkg-os kicsontozott sertéstarja 1 kiskanál
» 1 kiskanál
» 1 mokkáskanál őrölt feketebors
» 1 evôkanál csípős Piros Arany
» 2 evőkanál mustár
» 4-5 gerezd fokhagyma
» 1 nagyobb vöröshagyma
» 5 szem borókabogyó
» 4 evőkanál olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst kissé kiverjük, és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. A sót, a borsot, a Piros Aranyat, a mustárt és a zúzott fokhagymát vagy fokhagymakrémet az olajjal összekeverjük. Alaposan a hússzeletekbe dörzsöljük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, a bárd lapjával szétnyomott borókabogyóval összekeverjük, majd a húst ezzel egymásra rétegezve alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük.

Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket rárakjuk és oldalanként kb. 5-5 percig sütjük. Savanyúságokkal meg puha kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Savanyúságokkal meg puha kenyérrel kínáljuk esetleg
héjában sült burgonyával.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.01.09 16:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst kissé, szeletek szélét, zúzott fokhagymát, olajjal összekeverjük, hússzeletekbe dörzsöljük, vöröshagymát megtisztítjuk, bárd lapjával, húst ezzel, rostély kellően, faszén csak, hússzeleteket rárakjuk, Hűtőszekrényben, Savanyúságokkal, Savanyúságokkal, fokhagymakrémet, összeugorjanak, fölszeleteljük, borókabogyóval, összekeverjük, hússzeleteket, megtisztítjuk, hússzeletekbe, összekeverjük, kicsontozott, vöröshagymát, burgonyával, vöröshagyma, borókabogyó, pihentetjük, mokkáskanál, csomagoljuk, bevagdossuk, szétnyomott, sertéstarja, oldalanként, dörzsöljük, fokhagymát, kiskanál, mokkáskanál őrölt feketebors, evôkanál csípős Piros Arany, evőkanál mustár, gerezd fokhagyma, nagyobb vöröshagyma, szem borókabogyó, evőkanál olaj,
Aranygaluska muffin
0 komment 3 ember kedveli
Zellerpüré
0 komment 2 ember kedveli
Őszibarack koch
0 komment 4 ember kedveli
Saslik
0 komment 3 ember kedveli
Sáfrányos karfiolleves
0 komment 3 ember kedveli
Túrós pogácsa
1 komment 2 ember kedveli
Szezámmagos gomba
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Banánkrémleves őszibarackkal
0 komment 4 ember kedveli
Töltött virsli
0 komment 7 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Makaróni tejszínes parajjal
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos roló
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos vanília szelet
0 komment 1 ember kedveli
Kolozsvári káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Sós perec
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.