Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Céklaleves gerslis húsgombóccal. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db cékla
» 1 db sárgarépa
» 1 db paszternák
» 1 db fehérrépa
» 1 db vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 30 dkg darált hús
» 1 marék gersli
» 1 db tojás
» 2 db húsleveskocka
» só
» őrölt bors
» 2 babérlevél
» 7 dl almalé
» olívaolaj
» A tálaláshoz:
» tejföl és torma keveréke
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.

Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
0 komment 5 ember kedveli haaapci
2012.10.23 15:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket megtisztítjuk, fokhagymát megpucoljuk, darált húst, egész tojást, vöröshagymát üvegesre, apróra vágott, feldarabolt céklát, reszelt tormát, meleg leves, összedolgozzuk, húsleveskockát, összeforgatjuk, elfogyasztjuk, megtisztítjuk, húsgombócokat, megpárolódott, húsleveskocka, összekeverjük, vöröshagymát, felkockázzuk, vöröshagymát, húsgombóccal, olívaolajon, zöldségeket, feldarabolt, zöldségeket, vöröshagyma, beletesszük, megpucoljuk, felaprítjuk, Céklaleves, paszternák, fokhagymát, gombócokat, hozzáadjuk, cékla, sárgarépa, paszternák, fehérrépa, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált, marék gersli, tojás, húsleveskocka, őrölt bors, babérlevél, almalé, olívaolaj, tálaláshoz, tejföl torma keveréke,
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
ÚJÉVI FÁNK
0 komment 11 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Harcsapaprikás-túrós csuszával.
0 komment 9 ember kedveli
Sonkás csiga
0 komment 4 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Tepsis karfiol
2 komment 33 ember kedveli
Virslis "lábtörlő"...
0 komment 8 ember kedveli
Epres pohárkrém
0 komment 2 ember kedveli
Hideg cukkinikrémleves
0 komment 5 ember kedveli
Cseresznyehabos csokitallérok
0 komment 2 ember kedveli
Gombás zúzapörkölt
0 komment 5 ember kedveli
pezsgő gyümölcs
0 komment 2 ember kedveli
Vajas-petrezselymes burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Almás karamellás kocka!
0 komment 6 ember kedveli
Mentás ragu sült burgonyával !
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.