Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos-tejfölös házi lángos recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A lángoshoz:
» kb. 65 dkg liszt
» 2,5 dl víz
» 2,5 dl tej
» 1 kiskanál
» 3 dkg élesztő
» Valamint:
» 10-20 dkg házi tejföl
» reszelt sajt ízlés szerint
» 4-5 gerezd fokhagyma
» víz
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk kelni.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, a közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a kovászt, a megmaradt langyos tejet, a langyos vizet, és hozzáadjuk a sót. Addig dagasztjuk, amíg elválik az edény oldalától. Ha kell, még adhatunk hozzá pici lisztet. Majd letakarva kb. 50 percig kelesztjük. Majd rúddá formázzuk, és 15 darabra osztjuk. Picit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük. Majd forró olajban kisütjük a tésztákat. Tejföllel megkenve és sajttal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Készíthetünk hozzá fokhagymás kenegetőt, amit a következőképp készítünk: 4-5 gerezd fokhagymát lereszelünk vagy apró darabokra vágunk, felöntjük pici vízzel, megsózzuk, és már kenhetjük is vele a meleg lángost.
3 komment 13 ember kedveli kenguru2
2013.01.16 09:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.10. 12:45 (#3)
Sajnálattal közlöm, hogy amit készítettek, az nem kovász! Ami nem baj, mert lángoshoz teljesen fölösleges is lenne!
"Kovász készítése
Egyre többen szeretnek otthon kenyeret sütni, amelyhez van, aki élesztőt használ és van, aki kovászt. Nem annyira bonyolult egy jó házi kovász készítése sem, igaz szükség van rá néhány napra, amíg jól összeérik, de utána folyamatosan lesz kovászunk otthon.

Első lépés
3 evőkanál teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztet 3 evőkanál langyos vízzel keverjünk össze, és tegyük egy befőttes üvegbe vagy egy zárható tetejű edénybe. Zárjuk le és melegebb helyen hagyjuk állni 48 órát.

Második lépés
Adjunk a keverékhez, ismét 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál langyos vizet, ekkor már kissé savanykás illata van, ismét zárjuk le és hagyjuk állni 24 órát.

Harmadik lépés
Utolsó lépésként 10 dkg lisztet és 1 dl langyos vizet adjunk az eddig elkészült kovászunkhoz, jól keverjük el és ismét hagyjuk egy napot állni. Ezután már a kovász használható. Mindig annyi liszttel és vízzel pótoljuk, amennyit elvettünk belőle a kenyérsütéshez.

Ha tovább nem szeretnénk szaporítani, megvárjuk míg lecsendesedik, azaz nem aktív a kovászunk (nem habzik, nem emelkedik) lefedjük és hűtőbe tesszük. Legalább hetente egyszer érdemes átkeverni, és időnként feléleszteni."
cicero-c1 2016.07.09. 11:09 (#2)
Az első mondatban leírt, élesztőbőből készített, pár percig erjesztett masszát kovásznak nevezzük. Azért formázzuk rúddá, mert így könnyebben tudjuk egyenlő darabokra osztani. A kiszabott darabokat gömbbé formázzuk, majd rövid ideig kelesztjük. A sütés előtti pillanatban, a közben magától is lapuló gömböket korong alakra húzzuk ki, és zsírban vagy olajban kisütjük.
okos-mumus 2016.06.20. 19:52 (#1)
A kovasz nem volt felsorolva a hozzavalok kozott. Mennyi kell es honnan vegyunk kovaszt ha nem Magyarorszagon elunk. Ki lehet-e hagyni vagy potolni valamivel?
A masik kerdes ami nem vilagos: a rudbol hogyan less kerek langos? Miert kell rudat formalin? Bovebb leirast megkoszonnem.
Címkék
lisztet beleszitáljuk, közepébe mélyedést, megmaradt langyos, langyos vizet, edény oldalától, következőképp készítünk, meleg lángost, meglangyosítunk, belemorzsoljuk, következőképp, beleszitáljuk, gömbölyítünk, Készíthetünk, lereszelünk, kelesztjük, hozzáadjuk, dagasztjuk, fokhagymát, kelesztjük, fokhagymás, beleöntjük, megszórva, formázzuk, fokhagyma, megmaradt, letakarva, oldalától, Tejföllel, mélyedést, csinálunk, tésztákat, felöntjük, megsózzuk, lángoshoz, liszt, kiskanál, élesztő, Valamint, házi tejföl, reszelt sajt ízlés szerint, gerezd fokhagyma,
Paradicsomos-cukkinis rakott penne
0 komment 4 ember kedveli
Pikáns tejszínes, gombás csirke
0 komment 4 ember kedveli
Serpenyős csirke
0 komment 13 ember kedveli
Lecsó paradicsomlével
0 komment 1 ember kedveli
Fehércsokis-étcsokis szelet
1 komment 2 ember kedveli
Almás krémes ahogy én csinálom
0 komment 6 ember kedveli
Répatorta
0 komment 4 ember kedveli
Bundás alma
0 komment 2 ember kedveli
Martini (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséglekvár vegeta helyett.
1 komment 18 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Székelygulyás
0 komment 5 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Baileyses tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Tavaszi salátatál...
0 komment 3 ember kedveli
Meggy eltevése
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.