Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tradicionális német szilvás lepény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 50 dkg liszt
» 3 dkg friss élesztő (itt csak instant kapható, abból 3,5 tk)
» 4 ek cukor
» 2,5 dl tej (meleg)
» 7 dkg vaj (megolvasztva)
» 1 db tojás
» 1 csipet
» 2 kg szilva
» 1 dkg mangalica zsír (a tepsit kikenni)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, a közepébe egy fészket készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt. Szórjunk rá 1 evőkanál cukrot, öntsük rá a meleg tejet, és egy pici liszttel keverjük el. Ez az élesztős keverék folyékony legyen. Letakarva, langyos helyen hagyjuk felfutni 20 percig.
Adjuk hozza a többi cukrot, a felolvasztott vajat, tojást meg a sót. Alaposan dagasszuk be, kb. 10 perc. Ha szép sima a tészta, akkor jó. Letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük (0,5-1 óra).
Amíg a tészta kel, előkészítjük a szilvát. A szára felől bevágjuk hosszában, de nem vágjuk teljesen ketté, kiemeljük a magját, és ismét bevágjuk. Kicsi koronákat kapunk.
A tésztát egyszer-kétszer átgyúrjuk, kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy körben a szélét is elfedje. Kikenjük a tepsit zsírral, és belehelyezzük a tésztát. Ráültetjük a szilvákat jó közel egymáshoz, kicsit nyomjuk bele, viszont hagyjunk valamennyi helyet (kb. 2 cm a két gyümölcs között), hogy azért lehessen majd szeletelni is. Ismét letakarjuk, és hagyjuk pihenni 15 percig.
Forró sütőbe rakva megsütjük.
Amikor megsült, megszórjuk a cukor+fahéj keverékkel. Most mindenkit ki fog verni a víz, aki elkészíti, mert úgy fog kinézni, mintha árvíz lenne a sütemény tetején, és ezért kínlódtam órákon keresztül? Nem lesz semmi baja, nem fog elázni az egész tészta. Olyan krémes lesz, mint a szilvás gombóc belseje, DE CSAK a szilva alatt.
Megjegyzés / tipp:

Természetesen mint minden kelt tészta, ez is frissen a legfinomabb. Ezt vegyük figyelembe az elkészítésnél.
0 komment 2 ember kedveli 53ilona
2013.10.08 22:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsit kikenni, lisztet szitáljuk, nagy tálba, fészket készítünk, meleg tejet, pici liszttel, élesztős keverék, többi cukrot, felolvasztott vajat, szára felől, tésztát egyszer-kétszer, tepsi méretére, tepsit zsírral, cukor+fahéj keverékkel, sütemény tetején, egész tészta, szilvás gombóc, szilva alatt, belemorzsoljuk, Tradicionális, felolvasztott, Természetesen, elkészítésnél, belehelyezzük, megolvasztva, előkészítjük, legfinomabb, kelesztjük, valamennyi, Ráültetjük, szeletelni, figyelembe, kinyújtjuk, letakarjuk, keverékkel, megszórjuk, egymáshoz, folyékony, Letakarva, kínlódtam, megsütjük, szitáljuk, mangalica, elkészíti, liszt, cukor, meleg, megolvasztva, tojás, csipet, szilva,
Hamis tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Sertésborda sajtos majonézes bundában !
2 komment 30 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 6 ember kedveli
Májjal töltött csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Görögsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Sajtos perec
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás gomba
0 komment 2 ember kedveli
Gombás zúzapörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Francia csokoládékrém
0 komment 1 ember kedveli
Mákos- banános sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Mákos guba
1 komment 6 ember kedveli
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal
0 komment 6 ember kedveli
Elefántkönnycsepp
0 komment 7 ember kedveli
Ravioli tejszínmártásban.
0 komment 5 ember kedveli
Málnás kakaós kevert süti
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.