Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tradicionális német szilvás lepény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 50 dkg liszt
» 3 dkg friss élesztő (itt csak instant kapható, abból 3,5 tk)
» 4 ek cukor
» 2,5 dl tej (meleg)
» 7 dkg vaj (megolvasztva)
» 1 db tojás
» 1 csipet
» 2 kg szilva
» 1 dkg mangalica zsír (a tepsit kikenni)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, a közepébe egy fészket készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt. Szórjunk rá 1 evőkanál cukrot, öntsük rá a meleg tejet, és egy pici liszttel keverjük el. Ez az élesztős keverék folyékony legyen. Letakarva, langyos helyen hagyjuk felfutni 20 percig.
Adjuk hozza a többi cukrot, a felolvasztott vajat, tojást meg a sót. Alaposan dagasszuk be, kb. 10 perc. Ha szép sima a tészta, akkor jó. Letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük (0,5-1 óra).
Amíg a tészta kel, előkészítjük a szilvát. A szára felől bevágjuk hosszában, de nem vágjuk teljesen ketté, kiemeljük a magját, és ismét bevágjuk. Kicsi koronákat kapunk.
A tésztát egyszer-kétszer átgyúrjuk, kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy körben a szélét is elfedje. Kikenjük a tepsit zsírral, és belehelyezzük a tésztát. Ráültetjük a szilvákat jó közel egymáshoz, kicsit nyomjuk bele, viszont hagyjunk valamennyi helyet (kb. 2 cm a két gyümölcs között), hogy azért lehessen majd szeletelni is. Ismét letakarjuk, és hagyjuk pihenni 15 percig.
Forró sütőbe rakva megsütjük.
Amikor megsült, megszórjuk a cukor+fahéj keverékkel. Most mindenkit ki fog verni a víz, aki elkészíti, mert úgy fog kinézni, mintha árvíz lenne a sütemény tetején, és ezért kínlódtam órákon keresztül? Nem lesz semmi baja, nem fog elázni az egész tészta. Olyan krémes lesz, mint a szilvás gombóc belseje, DE CSAK a szilva alatt.
Megjegyzés / tipp:

Természetesen mint minden kelt tészta, ez is frissen a legfinomabb. Ezt vegyük figyelembe az elkészítésnél.
0 komment 2 ember kedveli 53ilona
2013.10.08 22:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsit kikenni, lisztet szitáljuk, nagy tálba, fészket készítünk, meleg tejet, pici liszttel, élesztős keverék, többi cukrot, felolvasztott vajat, szára felől, tésztát egyszer-kétszer, tepsi méretére, tepsit zsírral, cukor+fahéj keverékkel, sütemény tetején, egész tészta, szilvás gombóc, szilva alatt, belemorzsoljuk, Tradicionális, felolvasztott, Természetesen, elkészítésnél, belehelyezzük, megolvasztva, előkészítjük, legfinomabb, kelesztjük, valamennyi, Ráültetjük, szeletelni, figyelembe, kinyújtjuk, letakarjuk, keverékkel, megszórjuk, egymáshoz, folyékony, Letakarva, kínlódtam, megsütjük, szitáljuk, mangalica, elkészíti, liszt, cukor, meleg, megolvasztva, tojás, csipet, szilva,
Poharas reggeli desszert
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos csirkeragu leves
1 komment 4 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 10 ember kedveli
Zöldséges csirke zsákocskák
1 komment 8 ember kedveli
Frankfurti leves gazdagon
0 komment 3 ember kedveli
Mézes-szilvás pitetorta
0 komment 12 ember kedveli
Rozmaringos oldalas
0 komment 2 ember kedveli
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Pácolt csirkemell
1 komment 6 ember kedveli
Keksztorta
0 komment 1 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
0 komment 2 ember kedveli
Egy tészta négy torta
0 komment 6 ember kedveli
Gombás sertésfalatok vadasan
1 komment 26 ember kedveli
Mascarponés csokis brownie!
0 komment 10 ember kedveli
Szarvasgulyás
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.