Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kápia paprika-padlizsánpüré recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 3 közepes méretű piros kápia paprika (35-40 dkg)
» 2-3 kisebb padlizsán (65-70 dkg )
» 2 nagyobbacska paradicsom( 25dkg)
» 1 evőkanál paradicsompüré
» 1 kisebb fej lilahagyma
» 1 nagy gerezd fokhagyma
» 1/4 teáskanál bors
» 2 teáskanál méz
» 1 evőkanál olivaolaj
» kevés balzsamecet (szűk evőkanálnyi)
» só,bors,oregánó ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Olívaolajon épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat, aztán a paradicsompürét. Sózom, hozzáadom a többi fűszert, a mézet. Kb. 5 perc alatt összepárolom. A sült padlizsánokat és paprikákat meghámozom. A paprikát érdemes kicsit nejlonzacskóba tenni, így könnyebben lejön a héja. Mindkét zöldséget feldarabolom (a paprikáknak természetesen a magházát is eltávolítom). Egy nagyobb keverőtálba halmozom a zöldségeket, hozzáadom már langyosra hűlt paradicsomos keveréket, a kevés balzsamecetet. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Tálra halmozom, lehűtöm.

Megjegyzés / tipp:

Ebből a mennyiségből egy nagyobb társaságot vendégül lehet látni,de jól záródó üvegben hűtőszekrényben napokig tárolható.Kitűnő szendvicskrém.Friss paprikával ,paradicsomma lolajbogyóal nagyon finom de köretnek húsok mellé is remek
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.08 10:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
jókora alufólialapon, paradicsomokat leforrázom, hagymát apró, fokhagymát fokhagymanyomón, többi fűszert, sült padlizsánokat, paprikát érdemes, paprikáknak természetesen, nagyobb keverőtálba, kevés balzsamecetet, nagyobb társaságot, hűtőszekrényben, fokhagymanyomón, paradicsompürét, paradicsompüré, padlizsánoknak, paradicsomokat, paradicsomokat, nejlonzacskóba, padlizsánokat, balzsamecetet, padlizsánokat, természetesen, előmelegített, alufólialapon, padlizsánpüré, szendvicskrém, paradicsomos, lolajbogyóal, feldarabolom, paradicsomma, összepárolom, mennyiségből, nagyobbacska, balzsamecet, Olívaolajon, paprikáknak, kisebb padlizsán, evőkanál paradicsompüré, kisebb lilahagyma, nagy gerezd fokhagyma, teáskanál bors, teáskanál méz, evőkanál olivaolaj, sóborsoregánó ízlés szerint,
Császármorzsa meggyel (smarni)
0 komment 11 ember kedveli
Malacnyelv lencsével...
0 komment 5 ember kedveli
Töltött Zsömle
0 komment 6 ember kedveli
Ír kávé
0 komment 2 ember kedveli
Rakott kel...
0 komment 8 ember kedveli
Kakaós-mandulás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Banános süti
0 komment 3 ember kedveli
Sprotnis snack !
0 komment 1 ember kedveli
Mogyoróvajas csokoládékocka
0 komment 7 ember kedveli
Szaloncukor házilag- (fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)
0 komment 12 ember kedveli
Aszpikos sonka
2 komment 4 ember kedveli
Bostoni pulykamell
0 komment 14 ember kedveli
Lusta túrós
0 komment 13 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 3 ember kedveli
Jászsági legényavató
0 komment 14 ember kedveli
Finom forralt bor
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.