Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Az almás palacsinta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 db tojás
» 1 csipet
» cukor
» 1/5-2 bögre liszt
» csapott teáskanál szódabikarbóna
» 1/2 l tej
» olaj vagy zsír a sütéshez.
» fahéj
» 4 db savanykás alma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A 4 almát meghámozom és lereszelem, majd megszórom fahéjjal. kb : 1 teáskanálnyival és elkeverem.
Ezután elkészítem a palacsinta tésztát a többi motyóból amit eddig nem használtunk ;-) , sűrű puding állagúra.
Ezután kinyomkodom az almát és a palacsinta tésztához keverem.
Sütésnél a teflonos sütőben is bátran tegyünk a tészta alá 1 teáskanál zsiradékot.


Tálalás: Fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Azért kell sűrűbbre hagyni a tésztát mert a kinyomkodott alma leve hígítani fogja a tésztát és egyébként is sűrűbbnek kell lennie a hagyományos palacsintatésztától.
Sütésnél bátran használjuk a tészta igazgatására a merőkanál fenekét. Ugyanis a rázogatás nem biztos hogy célravezető lesz.
Ha jól csináljuk kb: fél cm vastag palacsinták keletkeznek.

Tipp: A kicsavart almaléből remek almapuding szerű tölteléket készíthetünk:
Tegyük a levet egy serpenyőbe és adjunk hozzá fél dl citromlevet, cukrot ízlés szerint és egy teáskanál őrölt fahéjt.
Forraljuk össze és közben egy kávés csészébe tegyünk 2 e.kanál keményítőt amit kevés hideg vízzel az ujjunkkal elkeverünk simára. Öntsük hozzá a forrásban lévő öntethez és keverjük el. Ha jól csináltuk akkor egy hígabb pudingszerű öntetet kapunk. Ha sűrűre sikerült hígítsuk egy kis vízzel és forraljuk össze.
A félbe vagy háromszögbe hajtott palacsintákba töltjük. És fahéjas cukorral meghintjük
0 komment 12 ember kedveli gzax
2013.01.22 11:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almás palacsinta, palacsinta tésztát, többi motyóból, palacsinta tésztához, teflonos sütőben, tésztát mert, kinyomkodott alma, tészta igazgatására, merőkanál fenekét, kicsavart almaléből, teáskanál őrölt, kávés csészébe, ujjunkkal elkeverünk, forrásban lévő, hígabb pudingszerű, félbe vagy, teáskanálnyival, szódabikarbóna, palacsintákba, készíthetünk, kinyomkodott, igazgatására, kinyomkodom, háromszögbe, használtunk, pudingszerű, citromlevet, palacsinták, keletkeznek, célravezető, hagyományos, porcukorral, lereszelem, keményítőt, palacsinta, serpenyőbe, használjuk, palacsinta, elkeverünk, almapuding, tölteléket, palacsinta, tojás, csipet, cukor, bögre liszt, olaj vagy zsír sütéshez, fahéj, savanykás alma,
Villámgyors, kelesztés nélküli csörögefánk
0 komment 18 ember kedveli
Kínai csirkeszárny
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos rúd gyorsan
0 komment 12 ember kedveli
Sütés nélküli citromos félholdak
0 komment 2 ember kedveli
Túrós szórt süti
0 komment 17 ember kedveli
Túrós csodalepényem !
2 komment 20 ember kedveli
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal-
0 komment 6 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
Tárkonyos pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomos csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Tonhal kék lagúna módra (japán recept)
0 komment 1 ember kedveli
Tepsis krumpli savanyú káposztával
0 komment 4 ember kedveli
Villányi babos nyúl.
0 komment 3 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Töltött káposzta puliszkával
1 komment 2 ember kedveli
Meggyes-mákos kavart pite
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.