Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Az almás palacsinta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 db tojás
» 1 csipet
» cukor
» 1/5-2 bögre liszt
» csapott teáskanál szódabikarbóna
» 1/2 l tej
» olaj vagy zsír a sütéshez.
» fahéj
» 4 db savanykás alma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A 4 almát meghámozom és lereszelem, majd megszórom fahéjjal. kb : 1 teáskanálnyival és elkeverem.
Ezután elkészítem a palacsinta tésztát a többi motyóból amit eddig nem használtunk ;-) , sűrű puding állagúra.
Ezután kinyomkodom az almát és a palacsinta tésztához keverem.
Sütésnél a teflonos sütőben is bátran tegyünk a tészta alá 1 teáskanál zsiradékot.


Tálalás: Fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Azért kell sűrűbbre hagyni a tésztát mert a kinyomkodott alma leve hígítani fogja a tésztát és egyébként is sűrűbbnek kell lennie a hagyományos palacsintatésztától.
Sütésnél bátran használjuk a tészta igazgatására a merőkanál fenekét. Ugyanis a rázogatás nem biztos hogy célravezető lesz.
Ha jól csináljuk kb: fél cm vastag palacsinták keletkeznek.

Tipp: A kicsavart almaléből remek almapuding szerű tölteléket készíthetünk:
Tegyük a levet egy serpenyőbe és adjunk hozzá fél dl citromlevet, cukrot ízlés szerint és egy teáskanál őrölt fahéjt.
Forraljuk össze és közben egy kávés csészébe tegyünk 2 e.kanál keményítőt amit kevés hideg vízzel az ujjunkkal elkeverünk simára. Öntsük hozzá a forrásban lévő öntethez és keverjük el. Ha jól csináltuk akkor egy hígabb pudingszerű öntetet kapunk. Ha sűrűre sikerült hígítsuk egy kis vízzel és forraljuk össze.
A félbe vagy háromszögbe hajtott palacsintákba töltjük. És fahéjas cukorral meghintjük
0 komment 12 ember kedveli gzax
2013.01.22 11:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almás palacsinta, palacsinta tésztát, többi motyóból, palacsinta tésztához, teflonos sütőben, tésztát mert, kinyomkodott alma, tészta igazgatására, merőkanál fenekét, kicsavart almaléből, teáskanál őrölt, kávés csészébe, ujjunkkal elkeverünk, forrásban lévő, hígabb pudingszerű, félbe vagy, teáskanálnyival, szódabikarbóna, palacsintákba, készíthetünk, kinyomkodott, igazgatására, kinyomkodom, háromszögbe, használtunk, pudingszerű, citromlevet, palacsinták, keletkeznek, célravezető, hagyományos, porcukorral, lereszelem, keményítőt, palacsinta, serpenyőbe, használjuk, palacsinta, elkeverünk, almapuding, tölteléket, palacsinta, tojás, csipet, cukor, bögre liszt, olaj vagy zsír sütéshez, fahéj, savanykás alma,
frankfurti leves ahogy a Nagyi készíti
0 komment 20 ember kedveli
Csirkeraguleves
0 komment 9 ember kedveli
Teasütemény
0 komment 4 ember kedveli
Tócsni másképp
0 komment 22 ember kedveli
Mogyorós muffin
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Húsos -tojásos lasagne
0 komment 6 ember kedveli
Diós papucsok
0 komment 7 ember kedveli
Finom őszi pite
0 komment 2 ember kedveli
Bodza üdítő
0 komment 1 ember kedveli
Tzatziki
0 komment 7 ember kedveli
Rakott tészta másként
0 komment 6 ember kedveli
Göcseji sertésjava recept
0 komment 1 ember kedveli
Szezámmagos gomba
0 komment 1 ember kedveli
Eper parfé !
0 komment 4 ember kedveli
Gombás olívás csirke !
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.