Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat felolvasztom , a tejet meglangyosítom és hozzákeverem a cukrot, sót, kardamont és a tojást.
Az élesztőt is belekeverem és hagyom felfutni.
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverem .
A vajas tojásos masszát, az élesztőt, s a lisztet egybe keverem , jól kidolgozom és letakarva hagyom kelni, legalább 40 percig.
Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára borítom ,4 egyenlő részre osztom , és azt is 10 részre.
Kerek "zsemléket " formálok belőle, s ezt is kelesztem még,30 percig.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a zsemléket, s 225 fokon kb :5-6 perc alatt megsütöm .
A töltelékhez a marcipánt lereszelem , hozzákeverem a tejszínt, ezzel egy kicsit lazítom a marcipánt.
A zsemléket félbevágom a marcipános krémből teszek bele, majd arra felvert tejszínt nyomok,
A zsemlék tetejét visszarakom.
porcukorral megszórva tálalom
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki szeretné , csinálhat nagy " zsemléket ",ugyanez az eljárás, de akkor sokkal tovább kell majd sütni.
Elég laktató desszert, de nagyon finom .
Ez az adag 40 db kicsi zsemléhez elég.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2013.02.05 23:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajat felolvasztom, tejet meglangyosítom, szódabikarbónát összekeverem, vajas tojásos, lisztet egybe, marcipánt lereszelem, kicsit lazítom, zsemléket félbevágom, marcipános krémből, zsemlék tetejét, szódabikarbónát, meglangyosítom, hozzákeverem, sütőpapírral, hozzákeverem, felolvasztom, összekeverem, töltelékhez, visszarakom, töltelékhez, belekeverem, porcukorral, kidolgozom, félbevágom, marcipános, Mandulával, lisztezett, lereszelem, megszórva, letakarva, kelesztem, zsemléket, zsemléket, zsemléhez, kardamont, zsemléket, tészta, csésze, cukor, csipet, kardamon, élesztő, liszt, sütőpor, tojás kenéshez, töltelékhez, marcipán, pici tejszín, tejszín,
|
|
|
|
|