Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őszibarack bundában sütve recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 10 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» őszibarack: 4 db.
» Liszt: 15 dkg. (ez csak irányadó) *** nézd a leirásban
» tojás: 5 db.
» fehérbor: 1 dl.
» vaníliáscukor: 1evőkanál
» cukor: 10 dkg
» málna vagy csoki szósz 0,5 dl
» só: 1 csipet
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.,
a tojás fehérjét habbá verjük a cukor és vaníliáscukor folyamatos hozzá adása közben.
(addig verjük amíg nagyon kemény habot kapunk)
2.,
a tojás sárgáját egy csipet sóval, fehérborral kezdjük el verni majd keverés közben adjuk hozzá a lisztet. (nagyon sűrű palacsintatészta szerű állagot kell kapnunk) addig öntjük hozzá a lisztet amíg megfelelő lesz a sűrűsége***
3.,
a fehérje habját óvatosan keverjük a sárgájából készült masszába
4.,
a hámozott félbevágott barackokat forgassuk bele az imént elkészített masszába és forró, bő olajban süssük őket aranybarna színűre
majd szedjük ki őket egy tiszta ruhára ami beissza a lecsepegő felesleges olajat.

Tálaláskor spricceljük le a sült barackokat csoki szósszal vagy málnaszörppel. megdobálhatjuk őket díszítés képen pirított mandula és tört dió darabokkal.
jó étvágyakat nyammmmm de fini..............
Megjegyzés / tipp:

Ha konzerv barackot használunk friss helyett, a masszába mártás előtt forgassuk őket lisztbe és szégyelljük magunkat, hogy nem frisset vettünk :-)
1 komment 10 ember kedveli kotta70
2012.04.17 22:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
svarc 2012.04.25. 06:34 (#1)
banánt szoktunk hasonló módon készíteni - isteni finom
Címkék
tojás fehérjét, tojás sárgáját, csipet sóval, lisztet amíg, fehérje habját, sárgájából készült, hámozott félbevágott, imént elkészített, tiszta ruhára, lecsepegő felesleges, sült barackokat, masszába mártás, palacsintatészta, megdobálhatjuk, vaníliáscukor, málnaszörppel, vaníliáscukor, félbevágott, elkészített, szégyelljük, spricceljük, fehérborral, barackokat, barackokat, étvágyakat, darabokkal, használunk, sárgájából, Őszibarack, őszibarack, Tálaláskor, felesleges, folyamatos, aranybarna, megfelelő, lecsepegő, leirásban, forgassuk, őszibarack, tojás, fehérbor, vaníliáscukor 1evőkanál, cukor, málna vagy csoki szósz, csipet,
Vendégváró falatkák
0 komment 8 ember kedveli
Kefires pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Kuglóf-ahogy én csinálom-
0 komment 21 ember kedveli
Bundában sült alma
0 komment 2 ember kedveli
vasvári cigány pecsenye!
1 komment 23 ember kedveli
Kókuszkrémes kockák
0 komment 6 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Kuszkusz csirkével, zöldségekkel !
0 komment 5 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres rizses táska !
0 komment 10 ember kedveli
Zabpelyhes-lencsefasírt
0 komment 14 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés fánk
0 komment 28 ember kedveli
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes-mákos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.