Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db csirkecomb
» 2 db zsemle
» 10 dkg dió
» fél dl tej
» fél teáskanál édeskömény
» fél csokor petrezselyem
» 1 zöldhagyma
» só
» őrölt bors
» 1 db tojás
» A pudinghoz:
» 25 dkg csicsóka
» 1 púpozott evőkanál liszt
» 1 dl tej
» 5 dkg vaj
» só
» bors
» 2 tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkecombot egyben hagyjuk, de a felső részéből a csontot kiszedjük, sózzuk, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a diót 150-160 fokos sütőben enyhén megpirítjuk. A zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe. Az áztatott zsemlét, a tojást, a durvára vágott pirított diót, valamint a finomra vágott petrezselymet és a zöldhagymát összedolgozzuk, sóval, borssal, édesköménnyel ízesítjük.

A csirkecomb bőrét fellazítjuk az ujjunkkal, és megtöltjük a diós töltelékkel. Megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük, és 160 fokon kb. 1 órát sütjük.

A csicsókapudinghoz a csicsókát megmossuk, héjastól megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehúzzuk a héját. Konyhai aprítógépben morzsalékosra aprítjuk. A tojások fehérjét habbá verjük.

Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, és besűrítjük. Félrehúzzuk, a 2 tojás sárgáját belekeverjük, hozzáadjuk a csicsókát is, végül beleforgatjuk a tojáshabot.

Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntjük, és 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés / tipp:

A diós csirkecombot a forró csicsókapudinggal tálaljuk.
(a csicsókát sokan nevezik édes burgonyának is)
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2012.01.11 14:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkecombot egyben, felső részéből, csontot kiszedjük, diót 150-160, zsemlét felkockázzuk, áztatott zsemlét, durvára vágott, finomra vágott, zöldhagymát összedolgozzuk, csirkecomb bőrét, diós töltelékkel, csicsókát megmossuk, tojások fehérjét, vajat megolvasztjuk, diós csirkecombot, forró csicsókapudinggal, csicsókát sokan, zsemlemorzsával, összedolgozzuk, petrezselymet, megolvasztjuk, morzsalékosra, beleforgatjuk, édesköménnyel, belekeverjük, petrezselyem, csirkecombot, félretesszük, csirkecombot, felkockázzuk, aprítógépben, Megformázzuk, töltelékhez, fellazítjuk, töltelékkel, Félrehúzzuk, zöldhagymát, elkészítjük, megpirítjuk, kiolajozott, hozzáöntjük, burgonyának, csirkecomb, csirkecomb, zsemle, teáskanál édeskömény, csokor petrezselyem, zöldhagyma, őrölt bors, tojás, pudinghoz, csicsóka, púpozott evőkanál liszt, bors, tojás,
Néró szelet
0 komment 7 ember kedveli
Vegyes gyümölcsleves
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes gomba spagetti tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Vendégváró szelet
0 komment 5 ember kedveli
Túrós barackos narancskrémes süti
0 komment 1 ember kedveli
Krumplilángos (az igazi)
1 komment 16 ember kedveli
Szarvas ragu
0 komment 2 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Túró pöttyök
0 komment 7 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Duplán citromos keksz !
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos kocka !
2 komment 13 ember kedveli
Karácsonyi rumpuncs
0 komment 10 ember kedveli
Vegiburger
0 komment 4 ember kedveli
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
0 komment 1 ember kedveli
Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.