Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát kis kockákra vágom, és a saját zsírjában kisütöm. Amikor még nem pirult meg teljesen, hozzáadom a felkockázott sonkát, és együtt készre sütöm. A burgonyát meghámozom, lereszelem, majd a liszttel, tojással galuska sűrűségű masszává keverem, közben a sóval ízesítem. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatom, mint a galuskát, és amikor feljön a víz színére, lapátkanállal kiszedem. A forró sztrapacskát meglocsolom szalonnazsírral, tejföllel, és rámorzsolom a túrót. A tetejére szalonnatepertőt és sonkakockákat rakok, majd vékonyan felkarikázott metélőhagymát szórok rá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
anyakatus
2014.04.27 17:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
saját zsírjában, felkockázott sonkát, burgonyát meghámozom, sóval ízesítem, forró sztrapacskát, szalonnatepertőt, szalonnazsírral, felkarikázott, sonkakockákat, metélőhagymát, beleszaggatom, lapátkanállal, felkockázott, sztrapacskát, rámorzsolom, sztrapacska, meglocsolom, lereszelem, meghámozom, szalonnát, Forrásban, burgonyát, hozzáadom, zsírjában, tejföllel, sűrűségű, ízesítem, teljesen, vékonyan, kiszedem, masszává, csipet, tojás, liszt, tejföl, sonka, burgonya, csipet bors, szalonna füstölt, juhtúró,
|
|
|
|
|