Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tepsis karfiol recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg karfiol, tisztán mérve
» 2 tojás
» 2 dl tejföl
» 2 dl tej
» 10 dkg reszelt füstölt sajt
» 5 dkg vaj
» 2 evőkanál liszt
» 1 csokor zöldhagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 1 teáskanál pirospaprika
» 1 teás kanál
» fehérbors
» késhegynyi őrölt borókabogyó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem.

A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

A nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.

Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt előmelegített forró sütőben 30 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra sütöm.
Megjegyzés / tipp:

Olcsó, egészséges, könnyű étel!
2 komment 33 ember kedveli jolika66
2015.09.06 18:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2015.09.21. 10:46 (#2)
Azért tetszik !mert nem használsz hozzá ételízesítőt!!!!!!!!!!!
misike65 2015.09.18. 19:04 (#1)
Jól néz ki biztos finom is!!
Címkék
karfiolt gondosan, vajat habzásig, melegített tejjel, összes fűszert, reszelt sajtot, nyers tojásokkal, nyers karfiolrózsákat, sajtos-tojásos keveréket, lehetőleg elfedje, összes karfiolt, edényt beborítom, karfiolt előmelegített, fedelét levéve, petrezselyemzöld, karfiolrózsákat, pirospaprikát, előmelegített, megtisztított, pirospaprika, megtisztítom, belekeverem, borókabogyó, zöldhagymát, alufóliával, egészséges, zöldhagyma, késhegynyi, tojásokkal, melegített, karikákra, fehérbors, zöldjével, langyosra, lehetőleg, folytonos, teáskanál, keveréket, beborítom, valamint, karfiol tisztán mérve, tojás, tejföl, tej, reszelt füstölt sajt, vaj, evőkanál liszt, csokor zöldhagyma, csokor petrezselyemzöld, teáskanál pirospaprika, teás kanál, fehérbors, késhegynyi őrölt borókabogyó,
Almakorong alatt sült csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Spárgás pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Sült hal-édes-savanyú mártással-
0 komment 4 ember kedveli
Töltött karalábé...
3 komment 13 ember kedveli
Almás kenyérfelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Marcipános mandulás muffin !
2 komment 2 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Mákos guba másként
0 komment 8 ember kedveli
Káposztás paszuly csülökkel
0 komment 9 ember kedveli
Baconben sült csirkemáj
1 komment 11 ember kedveli
Karácsonyi linzer-ahogy én csinálom...
1 komment 82 ember kedveli
Pudingos gyümölcsrizs
0 komment 5 ember kedveli
Salátaleves.
0 komment 4 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.