Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tepsis karfiol recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg karfiol, tisztán mérve
» 2 tojás
» 2 dl tejföl
» 2 dl tej
» 10 dkg reszelt füstölt sajt
» 5 dkg vaj
» 2 evőkanál liszt
» 1 csokor zöldhagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 1 teáskanál pirospaprika
» 1 teás kanál
» fehérbors
» késhegynyi őrölt borókabogyó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem.

A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

A nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.

Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt előmelegített forró sütőben 30 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra sütöm.
Megjegyzés / tipp:

Olcsó, egészséges, könnyű étel!
2 komment 33 ember kedveli jolika66
2015.09.06 18:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2015.09.21. 10:46 (#2)
Azért tetszik !mert nem használsz hozzá ételízesítőt!!!!!!!!!!!
misike65 2015.09.18. 19:04 (#1)
Jól néz ki biztos finom is!!
Címkék
karfiolt gondosan, vajat habzásig, melegített tejjel, összes fűszert, reszelt sajtot, nyers tojásokkal, nyers karfiolrózsákat, sajtos-tojásos keveréket, lehetőleg elfedje, összes karfiolt, edényt beborítom, karfiolt előmelegített, fedelét levéve, petrezselyemzöld, karfiolrózsákat, pirospaprikát, előmelegített, megtisztított, pirospaprika, megtisztítom, belekeverem, borókabogyó, zöldhagymát, alufóliával, egészséges, zöldhagyma, késhegynyi, tojásokkal, melegített, karikákra, fehérbors, zöldjével, langyosra, lehetőleg, folytonos, teáskanál, keveréket, beborítom, valamint, karfiol tisztán mérve, tojás, tejföl, tej, reszelt füstölt sajt, vaj, evőkanál liszt, csokor zöldhagyma, csokor petrezselyemzöld, teáskanál pirospaprika, teás kanál, fehérbors, késhegynyi őrölt borókabogyó,
Rakott csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Pikáns tejfölös csirke csíkok
0 komment 2 ember kedveli
Gazdag palacsinta
0 komment 10 ember kedveli
Almával rakott sertésborda!
1 komment 10 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 7 ember kedveli
Baconba tekert csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Céklapép
0 komment 1 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Sztifádó
0 komment 3 ember kedveli
Citromos sertésszelet
0 komment 3 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Élénkítő húsvéti tojástorta
0 komment 10 ember kedveli
Almás krémes ahogy én csinálom
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.