Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 padlizsán
» 15 dkg kecskesajt
» 30 dkg darált marhahús
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál olivaolaj
» só
» bors
» 1 csokor zsálya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós, a borsból viszont bátran használhatunk. Az apróra vágott zsályát is hozzáadjuk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsos masszát a kivájt padlizsánokba töltjük. A megtöltött padlizsánokat a római tálba helyezzük. Az edényt befedjük, és a hideg sütőbe rakjuk. 200ºC-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tehetünk a tetejére rá néhány szelet paradicsomot is ,úgy még ízletesebb lesz.
1 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.01 17:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
vzsuzsa64 2012.01.04. 14:42 (#1)
Aki szereti a kecskesajtot annak ez kiváló csemege.
Címkék
padlizsán szárát, kiskanállal kikaparjuk, kivájt padlizsánhúst, kecskesajtot villával, tálban összekeverjük, darált húst, masszához hozzáadjuk, sóval vigyázzunk, sajt önmagában, borsból viszont, apróra vágott, római tálat, húsos masszát, kivájt padlizsánokba, megtöltött padlizsánokat, római tálba, edényt befedjük, hideg sütőbe, összekeverjük, padlizsánokba, használhatunk, kecskesajttal, padlizsánokat, padlizsánhúst, kecskesajtot, olívaolajjal, felkockázzuk, összenyomjuk, kecskesajtot, Eltávolítjuk, paradicsomot, kiskanállal, kettévágjuk, kikaparjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, hozzáadjuk, padlizsánt, megtöltött, kecskesajt, ízletesebb, körülbelül, olivaolaj, padlizsán, padlizsán, kecskesajt, darált marhahús, gerezd fokhagyma, evőkanál olivaolaj, bors, csokor zsálya,
Bakonyi borjúhere nokedlivel
1 komment 1 ember kedveli
Rakott tészta másként
0 komment 6 ember kedveli
Cheesecake brownie.
0 komment 6 ember kedveli
Diós tekercs!
0 komment 7 ember kedveli
Csokis-lekváros szelet
0 komment 12 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Gyros tzatzikivel, salátával
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes-paradicsomos-édesköményes spagetti.
0 komment 1 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Csalamádé saját levében télire
0 komment 8 ember kedveli
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Ribizlis diós
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns tojáskrém
1 komment 8 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Zalai finomfalatok
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.