Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 padlizsán
» 15 dkg kecskesajt
» 30 dkg darált marhahús
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál olivaolaj
» só
» bors
» 1 csokor zsálya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós, a borsból viszont bátran használhatunk. Az apróra vágott zsályát is hozzáadjuk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsos masszát a kivájt padlizsánokba töltjük. A megtöltött padlizsánokat a római tálba helyezzük. Az edényt befedjük, és a hideg sütőbe rakjuk. 200ºC-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tehetünk a tetejére rá néhány szelet paradicsomot is ,úgy még ízletesebb lesz.
1 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.01 17:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
vzsuzsa64 2012.01.04. 14:42 (#1)
Aki szereti a kecskesajtot annak ez kiváló csemege.
Címkék
padlizsán szárát, kiskanállal kikaparjuk, kivájt padlizsánhúst, kecskesajtot villával, tálban összekeverjük, darált húst, masszához hozzáadjuk, sóval vigyázzunk, sajt önmagában, borsból viszont, apróra vágott, római tálat, húsos masszát, kivájt padlizsánokba, megtöltött padlizsánokat, római tálba, edényt befedjük, hideg sütőbe, összekeverjük, padlizsánokba, használhatunk, kecskesajttal, padlizsánokat, padlizsánhúst, kecskesajtot, olívaolajjal, felkockázzuk, összenyomjuk, kecskesajtot, Eltávolítjuk, paradicsomot, kiskanállal, kettévágjuk, kikaparjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, hozzáadjuk, padlizsánt, megtöltött, kecskesajt, ízletesebb, körülbelül, olivaolaj, padlizsán, padlizsán, kecskesajt, darált marhahús, gerezd fokhagyma, evőkanál olivaolaj, bors, csokor zsálya,
Káposztás paszuly csülökkel
0 komment 9 ember kedveli
Bodza szorbet
0 komment 2 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Darált hússal töltött gomba
0 komment 15 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Borcsokoládé
0 komment 3 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Eperhab
0 komment 4 ember kedveli
Pokoli sertésragu
0 komment 9 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 3 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Spárgás penne
0 komment 1 ember kedveli
Csokidominó
0 komment 2 ember kedveli
Krumplis gánica gazdagon salátával
0 komment 2 ember kedveli
Krumplis pogácsa
2 komment 12 ember kedveli
Juhturós puliszka
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.