Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 6 tojás
» 20 dkg vaj vagy margarin
» 15 dkg kristálycukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 teáskanál sütőpor
» 12 dkg darált mák
» 8 dkg darált dió
» 1 kávéskanál fahéj
» A krémhez:
» 25 dkg gesztenyepüré
» 1 db őszibarack konzerv
» 3 dl habtejszín
» 1 kávéskanál rumaroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját habosra keverjük a vajjal,a cukorral és vaníliás cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük.Az őrölt diót,a darált mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük ,legvégül a kemény habot fakanállal hozzáadjuk.
Kivajazott lisztezett tortaformába öntjük és 160 Celsius- fokon 30 perc alatt megsütjük.Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk A krémhez a gesztenyepürét összekeverjük a rumaromával,egy kevés őszibaracklével és a tejszín felével A krémet 2 felé osztjuk az egyik felével megkenjük az alsó lapot és beborítjuk szeletekre vágott őszibarackkal,ezután rátesszük a felső lapot és megkenjük a krém másik felével.
A torta tetejét tejszínhabbal és őszibarackkal díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.13 10:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, sárgáját habosra, fehérjét kemény, őrölt diót, darált mákot, sárgájához keverjük, kemény habot, tésztát vízszintesen, gesztenyepürét összekeverjük, kevés őszibaracklével, tejszín felével, egyik felével, alsó lapot, felső lapot, krém másik, torta tetejét, őszibaracklével, szétválasztjuk, gesztenyepürét, gesztenyepüré, összekeverjük, őszibarackkal, kristálycukor, tejszínhabbal, őszibarackkal, vízszintesen, őszibarackos, tortaformába, rumaromával, kettévágjuk, fakanállal, hozzáadjuk, Kivajazott, lisztezett, habtejszín, beborítjuk, szeletekre, őszibarack, Gesztenyés, kávéskanál, kávéskanál, sárgájához, tésztához, tojás, vagy margarin, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, teáskanál sütőpor, darált, darált, kávéskanál fahéj, krémhez, gesztenyepüré, őszibarack konzerv, habtejszín, kávéskanál rumaroma,
Töltött Zsömle
0 komment 6 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Borzaska
0 komment 5 ember kedveli
Capuccino szelet
0 komment 11 ember kedveli
Dinnyés süti
0 komment 4 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
0 komment 3 ember kedveli
Sült csirke; pola módra
2 komment 10 ember kedveli
Omlett gazdagon !
0 komment 8 ember kedveli
Húsos gombás kosárka !
0 komment 1 ember kedveli
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Ananászos sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Madártej
1 komment 7 ember kedveli
Ízes burgonya "pecsenye"
0 komment 18 ember kedveli
13-kanalas.
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.