Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 6 tojás
» 20 dkg vaj vagy margarin
» 15 dkg kristálycukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 teáskanál sütőpor
» 12 dkg darált mák
» 8 dkg darált dió
» 1 kávéskanál fahéj
» A krémhez:
» 25 dkg gesztenyepüré
» 1 db őszibarack konzerv
» 3 dl habtejszín
» 1 kávéskanál rumaroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját habosra keverjük a vajjal,a cukorral és vaníliás cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük.Az őrölt diót,a darált mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük ,legvégül a kemény habot fakanállal hozzáadjuk.
Kivajazott lisztezett tortaformába öntjük és 160 Celsius- fokon 30 perc alatt megsütjük.Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk A krémhez a gesztenyepürét összekeverjük a rumaromával,egy kevés őszibaracklével és a tejszín felével A krémet 2 felé osztjuk az egyik felével megkenjük az alsó lapot és beborítjuk szeletekre vágott őszibarackkal,ezután rátesszük a felső lapot és megkenjük a krém másik felével.
A torta tetejét tejszínhabbal és őszibarackkal díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.13 10:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, sárgáját habosra, fehérjét kemény, őrölt diót, darált mákot, sárgájához keverjük, kemény habot, tésztát vízszintesen, gesztenyepürét összekeverjük, kevés őszibaracklével, tejszín felével, egyik felével, alsó lapot, felső lapot, krém másik, torta tetejét, őszibaracklével, szétválasztjuk, gesztenyepürét, gesztenyepüré, összekeverjük, őszibarackkal, kristálycukor, tejszínhabbal, őszibarackkal, vízszintesen, őszibarackos, tortaformába, rumaromával, kettévágjuk, fakanállal, hozzáadjuk, Kivajazott, lisztezett, habtejszín, beborítjuk, szeletekre, őszibarack, Gesztenyés, kávéskanál, kávéskanál, sárgájához, tésztához, tojás, vagy margarin, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, teáskanál sütőpor, darált, darált, kávéskanál fahéj, krémhez, gesztenyepüré, őszibarack konzerv, habtejszín, kávéskanál rumaroma,
Karfiolfelfújt
1 komment 5 ember kedveli
Húsvéti vendégváró
0 komment 29 ember kedveli
Burgonyafánk zsemlemorzsával
0 komment 1 ember kedveli
Csirkeleves gourmand módra.
0 komment 3 ember kedveli
ZÖLDFŰSZERES SÜLT KRUMPLI
0 komment 8 ember kedveli
Zöldségpörkölt rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Diós-almás rétes
0 komment 5 ember kedveli
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
0 komment 3 ember kedveli
Görögsaláta
1 komment 7 ember kedveli
Capuccino szelet
1 komment 20 ember kedveli
Gyümölcskenyér
0 komment 2 ember kedveli
mikrós kakaós piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Sóska krémleves-pirított kenyérkockákkal.
0 komment 3 ember kedveli
Lazacfilé fokhagyma mártással
0 komment 7 ember kedveli
Pudingos csokis fánk
0 komment 7 ember kedveli
Kápia paprikás sajtkrém.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.