Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
2 cs. gesztenye massza, 25 dkg darált keksz, 15 dkg margarin,
15 dkg porcukor, ízlés szerint rum v. rumaroma.
Ezeket összegyúrjuk és egy tepsi aljába nyomkodjuk, úgy hogy előtte megszórjuk darált keksszel.
Krém:
3 cs. vaníliás pudingot 9 dl. tejjel felfőzünk.
25 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk.
Kihűlés után a két krémet összekeverjük.
A krém felét rákenjük a gesztenyés masszára.
Babapiskótát rumos kávéba belemártjuk és a krém tetejére rakjuk,
majd a maradék krémet a babapiskótára kenjük.
4 dl Hulalatejszínt jó keményre felverünk 1 cs tejszínhabporral
(cukor nem kell bele) és a tetejére kenjük.
37X25 cm-es tepsi elég hozzá. Sütni nem kell.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mindenki kedvence.
|
|
|
|
1 komment
|
18 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.13 05:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
sutimami |
2011.12.29. 15:46 (#1) |
|
|
Ismerem ezt a sütit, karácsonykor a lányom készítette el, és mondhatom, ez a leg finomabb gesztenyés süti, amit eddig ettem...pedig nagyon szeretjük a gesztenyés ételeket. Hamar elkészül, de sokkal hamarabb elfogy...isteni finom!!! |
| |
|
|
|
tepsi aljába, krém felét, gesztenyés masszára, krém tetejére, maradék krémet, babapiskótára kenjük, tetejére kenjük, tejszínhabporral, Hulalatejszínt, babapiskótára, tejszínhabpor, összekeverjük, Babapiskótát, összegyúrjuk, porcukorral, belemártjuk, babapiskóta, feketekávé, nyomkodjuk, Gesztenyés, gesztenyés, megszórjuk, felfőzünk, felverünk, gesztenye, gesztenye, keverünk, margarin, porcukor, kedvence, keksszel, vaníliás, rumaroma, csomag gesztenye massza, darált keksz, margarin, porcukor, rum vagy rumaroma, csomag vaniliás puding, Hulala tejszín, babapiskóta, adag feketekávé, csomag tejszínhabpor,
|
|
|
|
|