Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba.
Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.
A nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és besózzuk.
Lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítjük, hogy ropogós legyen.)
A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük.
Kivesszük a porcelántálból, megsózzuk, borsozzuk.
Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.
Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A ropogós rostélyos hagyma különleges, finom csemege.
Aki nem szereti a marhahúst, nyugodtan készítse el sertésből. Tarjából még finomabb, szaftosabb is, és nem kell olyan sokáig pácolni.
A sütésnél visszamaradó pecsenyeszaftot tálalásnál öntsük a hússzelet mellé. A köret csak még finomabb lesz tőle.
|
|
|
|
1 komment
|
41 ember kedveli
|
kocskiendre
2011.12.11 17:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
mildiko50 |
2011.12.12. 16:37 (#1) |
|
|
Igazi finomság. |
| |
|
|
|
hússzeleteket megsózzuk, hagyma sütéséhez, hússzeletre halmozzuk, ropogós rostélyos, sütésnél visszamaradó, hússzelet mellé, köret csak, pecsenyeszaftot, vöröshagymákat, felszeleteljük, lecsepegtetjük, Hűtőszekrénybe, porcelántálból, porcelántálba, hússzeleteket, megtisztítjuk, fokhagymával, aranysárgára, marhahátszín, visszamaradó, sertéstarja, hússzeletre, átforgatjuk, vöröshagyma, különleges, szaftosabb, vigyázzunk, szeleteket, tálalásnál, sertésből, hússzelet, halmozzuk, borsozzuk, bors, fokhagyma, mustár, olaj, nagy vöröshagyma,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|