Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Profiterol vaníliafagylalttal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához: 10 dkg feldarabolt vaj
» 1 ek cukor
» 1 csipet
» 15 dkg rétesliszt
» 3 tojás
» Csokoládéöntet: 2 dl tejszín
» 20 dkg reszelt étcsokoládé
» A tálaláshoz: 9 gombóc vaníliafagylalt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy nagy lábosba 4 dl vizet öntünk,majd a vajat,a cukorral és a sót hozzáadjuk.
Felforraljuk,és a lisztet apránként beleszórva addig verjük, amíg az edény falától el nem válik.
2:A tűzről levesszük,és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.(A második tojást csak akkor ütjük bele,ha az előzőt már simára kevertük)
3:Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.A tésztát habnyomózsákba töltjük,majd 15 halmocskát a tepsibe nyomunk vele.25-30 percig sütjük de a sütőajtó ne nagyon nyitogassuk,különben a tészta összeesik.Rácsra téve kihűlni hagyjuk.
4:A tejszínt lábosban felforraljuk,és a tűzről levesszük.A reszelt csokoládét habverővel belekeverjük.
5:A tésztahalmocskák tetejét éles késsel levágjuk,üregükbe 1-1 gombóc fagylaltot teszünk,és a tetejüket visszarakjuk.
Hármat-hármat kistányérra rakunk,és a forró csokoládéval leöntve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Vaníliafagylalt helyett vehetünk vaníliapudingport vagy tejszínhabot is.A tészta kissé kimélyítjük,és a tölteléket habnyomózsákkal belenyomjuk.
0 komment 3 ember kedveli carlostina
2012.12.26 22:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nagy lábosba, lisztet apránként, edény falától, tűzről levesszük, tojásokat egyenként, második tojást, tepsit sütőpapírral, tésztát habnyomózsákba, tepsibe nyomunk, tészta összeesik, tejszínt lábosban, reszelt csokoládét, tésztahalmocskák tetejét, tetejüket visszarakjuk, forró csokoládéval, tészta kissé, tölteléket habnyomózsákkal, tésztahalmocskák, vaníliafagylalt, Vaníliafagylalt, habnyomózsákkal, habnyomózsákba, Csokoládéöntet, beledolgozzuk, előmelegítjük, Felforraljuk, visszarakjuk, tejszínhabot, csokoládéval, belekeverjük, felforraljuk, sütőpapírral, kistányérra, nyitogassuk, kimélyítjük, feldarabolt, étcsokoládé, belenyomjuk, hozzáadjuk, tölteléket, fagylaltot, halmocskát, kibélelünk, Tésztához feldarabolt, cukor, csipet, rétesliszt, tojás, Csokoládéöntet tejszín, reszelt étcsokoládé,
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Pehely túrós
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes karaj
0 komment 9 ember kedveli
Citromos-diós torta
0 komment 1 ember kedveli
Rakott padlizsán (muszaka)
0 komment 6 ember kedveli
Zserbó torta
1 komment 7 ember kedveli
Az eredeti Bohém csemege.
1 komment 15 ember kedveli
Tojáslikőr nyersen
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi Sacher kocka
0 komment 2 ember kedveli
Mexikói tésztasaláta
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös joghurttorta
1 komment 9 ember kedveli
Almaszósz
0 komment 5 ember kedveli
Banános madártej
0 komment 3 ember kedveli
Citromkrém
0 komment 4 ember kedveli
Krémes almás kocka
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.