Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Orosz Pierogi ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg túró
» 50 dkg burgonya
» 2 közepes fej hagyma
» olaj
» só és bors
» tésztához:
» 60 dkg liszt
» 360 ml forrásban lévő viz
» 60 ml olaj
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először a tölteléket csinálom meg:
A burgonyát kevés sós vízben megfőzöm s ezek után áttöröm.
A túrót ,sót, borsot, és az áttört burgonyát összekeverem.
Teljesen egynemű anyag legyen..
A tésztához a lisztet és a forró vizet s olajat , sót gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Egy kicsit pihentetem majd 2-3 mm vastagra kinyújtom a deszkán.
Egy picit belisztezem a tészta tetejét majd egy pohárral kiszaggatom az egészet.
A maradék tésztát megint összegyúrom és kiszaggatom azokat is.
Mindegyik tésztalap közepére teszek egy ek-nyi tölteléket, és gusztusosan félbehajtom. A széleket erősen összenyomkodom, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
Most egy fazék sós vízben kb:3-4 perc alatt kifőzöm a tésztát.

Tálalásakor kevés olajon megpiritott apróra felvágott hagymával megszoróm.
Megjegyzés / tipp:

Én is először azt hittem , milyen lesz ez a tészta???Hát hogy nincs benne se tojás se semmi!
De nagyon jó,/ főzés közben kb: 2 x-re dagad meg./

FINOM!
1 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.04.03 20:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.28. 22:09 (#1)
A pierogi a lengyel konyha egyik meghatározó, méltán híres étele! Semmi köze az oroszokhoz!
Hasonló az orosz pirog és pirozsok, többes számban pirozski egy orosz ételféleség, amely kelt tésztából készül különféle töltelékkel A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.
Címkék
tölteléket csinálom, burgonyát kevés, áttört burgonyát, forró vizet, kicsit pihentetem, picit belisztezem, tészta tetejét, pohárral kiszaggatom, maradék tésztát, ek-nyi tölteléket, széleket erősen, összenyomkodom, mozdulatokkal, összekeverem, kiszaggatom, belisztezem, összegyúrom, megpiritott, Tálalásakor, összegyúrom, félbehajtom, gusztusosan, kiszaggatom, tölteléket, pihentetem, tölteléket, burgonyát, burgonyát, megszoróm, kinyújtom, tésztalap, Mindegyik, tésztához, hagymával, felvágott, forrásban, tésztához, túró, burgonya, közepes hagyma, olaj, bors, tésztához, liszt, forrásban lévő, olaj,
Rakott hús 2
0 komment 32 ember kedveli
"Buja " csokitorta !
0 komment 9 ember kedveli
Tejberizs kehely eperrel
0 komment 4 ember kedveli
Diókrémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Snidlinges omlett
0 komment 1 ember kedveli
ÚJÉVI FÁNK
0 komment 11 ember kedveli
Tejszínes lencseleves
0 komment 6 ember kedveli
Vadász- nokedli
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Habroló vaníliakrémmel
0 komment 3 ember kedveli
Üdítő szelet
0 komment 7 ember kedveli
Sajtosgaluska (Aus Bayern)
0 komment 20 ember kedveli
Banánkenyér recept
0 komment 1 ember kedveli
Málnás túrótórta
0 komment 5 ember kedveli
Rafaello
0 komment 3 ember kedveli
Édes rizstorta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.