Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pontyot megtisztítom, pikkelyeit lekaparom, megmosom, fejét, farkát, uszonyait levágom. A halhúst sűrűn beirdalom, kétujjnyi vastag szeletekre vágom, besózom, hidegre teszem. A paradicsomot, paprikát megmosom, félbe vágom. A hagymát megtisztítom, felszeletelem. Fazékba rakom, ráöntök 2 liter vizet, beleteszem a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadom a paradicsomot, a paprikát, sózom, felforralom, és lassú tűzön kb. 2 órát főzöm. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűröm, a sűrűjét átpasszírozom. A levet felforralom, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzöm. Már nem keverem, csak rázogatom, mert a halhús összetörik.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss házi kenyérrel kínálom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
eva23
2014.02.03 19:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pontyot megtisztítom, halhúst sűrűn, hagymát megtisztítom, alaplevet leszűröm, sűrűjét átpasszírozom, levet felforralom, halhús összetörik, átpasszírozom, felszeletelem, pirospaprikát, halszeleteket, pirospaprika, megtisztítom, megtisztítom, paradicsomot, paradicsomot, vöröshagyma, felforralom, belekeverem, felforralom, pikkelyeit, szeletekre, beleteszem, összetörik, beleteszem, paradicsom, kétujjnyi, beirdalom, édesnemes, Hozzáadom, rázogatom, uszonyait, kenyérrel, csipet, paradicsom, vöröshagyma, csipet bors, paprika, pirospaprika édesnemes, ponty,
|
|
|
|
|