Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édesburgonya rösti spenóttal . recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» A röstihez:
» 250 g tisztított édesburgonya (batáta)
» 40 g apró szemű zabpehely
» csipet
» chiliszósz
» 2-3 ek olívaolaj
» A spenóthoz:
» 1 ek vaj
» 150 g friss spenót
» só
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A batátát sajtreszelőn finomra reszeljük. A levét nem nyomkodjuk ki.
Sózzuk, és belekeverjük a chili szósz, valamint a lágy zabpelyhet is. Hagyjuk 15 percet állni, hogy a zabpehely magába szívja a batáta nedveit.
Ekkor egy serpenyőben hevítsünk fel másfél evőkanál olívaolajat, és ebbe tegyük a hat részre osztott burgonyát. A kezünkkel formázzunk a masszából korongokat. Először csak közepes hőfokon süssük a röstiket, hogy a batáta megpuhuljon belülről is. Majd kicsit emeljünk a hőfokon, úgy süssük pirosra minden oldalukat.
A spenótot mossuk meg, távolítsuk el a száras részeit. Ha bébi spenótunk van, azt elég megmosni.
Hevítsük fel a vajat, reszeljük rá a fokhagymát, enyhén sózzuk, és maximum 2 percig pároljuk.
Megjegyzés / tipp:

A tojásokat tükörtojásnak süssük ki.
Tálaláskor fejenként 3 röstit, a fele spenótot, és egy tükörtojást kínálunk.
0 komment 1 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 17:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
batátát sajtreszelőn, chili szósz, lágy zabpelyhet, zabpehely magába, batáta nedveit, serpenyőben hevítsünk, kezünkkel formázzunk, masszából korongokat, batáta megpuhuljon, spenótot mossuk, száras részeit, tojásokat tükörtojásnak, fele spenótot, tükörtojást kínálunk, tükörtojásnak, sajtreszelőn, belekeverjük, édesburgonya, Édesburgonya, serpenyőben, tükörtojást, megpuhuljon, olívaolajat, fokhagymát, nyomkodjuk, zabpelyhet, formázzunk, korongokat, chiliszósz, távolítsuk, tisztított, Tálaláskor, burgonyát, reszeljük, zabpehely, oldalukat, kezünkkel, masszából, fejenként, spenótunk, röstihez, apró szemű zabpehely, csipet, chiliszósz, olívaolaj, spenóthoz, friss spenót, gerezd fokhagyma,
Jóság szelet
0 komment 13 ember kedveli
Tormakrémes sonkatekercs
0 komment 13 ember kedveli
Babos pacalpörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Lebbencs leves
0 komment 4 ember kedveli
jókai bableves
0 komment 9 ember kedveli
Savanyú tojásleves nagyi módra
0 komment 10 ember kedveli
Kukoricás, tejszínes csirke
0 komment 3 ember kedveli
Marlenka házilag
0 komment 9 ember kedveli
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Juhtúrós-sajtos falatkák...
1 komment 12 ember kedveli
Spenótos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Mézes zserbó...
2 komment 100 ember kedveli
Hagymás-tepertős pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Ischler
2 komment 12 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.