Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
HARCSAFASÍRT recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg afrikai harcsafilé
» 2 ek zsemlemorzsa
» 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
» 2 dl tej
» 10 dkg zöldborsó
» 1 ek petrezselyemzöld
» 1 db pritamin paprika
» 1 tk zsályalevél
» 1 db vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 db tojás
» 10 dkg kukoricadara
» só, őrölt bors
» A sütéshez:
» 10 dkg vaj
» 2-3 ek olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd aprítógépben felaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a tejbe áztatott, majd kicsavart és faldarabolt kenyeret, a borsót, a felaprított petrezselymet és zsályát, a finomra vágott paprikát és hagymát, az áttört fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és a megszórjuk a zsemlemorzsával, majd masszává gyúrjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat. A masszából közepes gombócokat formálunk, majd mindet a kukoricadarába forgatjuk, és lelapítjuk. A forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalát kérgesre sütjük.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ráöntjük a sült zsiradékot. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek. Azonnal tálaljuk vadrizzsel, salátával vagy a kedvenc köretünkkel.
Megjegyzés / tipp:

Változatos zöldségfélével is elkészíthetjük, pl. brokkolival, karfiollal, spárgával.
0 komment 2 ember kedveli taszat
2017.12.27 23:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halat megmossuk, tálba öntjük, tejbe áztatott, felaprított petrezselymet, finomra vágott, áttört fokhagymát, serpenyőben felhevítjük, masszából közepes, kukoricadarába forgatjuk, forró zsiradékba, sütőpapírral bélelt, sült zsiradékot, kedvenc köretünkkel, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, elkészíthetjük, zöldségfélével, kukoricadarába, előmelegített, petrezselymet, hozzákeverjük, felkockázzuk, kukoricadara, aprítógépben, HARCSAFASÍRT, zsemlemorzsa, megborsozzuk, sütőpapírral, olívaolajat, leszárítjuk, köretünkkel, felhevítjük, felaprítjuk, serpenyőben, felaprított, faldarabolt, zsályalevél, vöröshagyma, brokkolival, afrikai harcsafilé, zsemlemorzsa, tej, zöldborsó, petrezselyemzöld, pritamin paprika, zsályalevél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, kukoricadara, őrölt bors, sütéshez, vaj, olívaolaj,
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Birsalmasajt
3 komment 9 ember kedveli
Amerikai fánk
0 komment 15 ember kedveli
Húsgombócos zöldbableves
0 komment 3 ember kedveli
Sült hurka-rozmaringos burgonyával-fehérboros káposztával-
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Batyus leves
0 komment 6 ember kedveli
Sült alma vaniliamártással
0 komment 2 ember kedveli
Hússal töltött burgonya gombóc!
2 komment 14 ember kedveli
Hamis túrógombóc
0 komment 2 ember kedveli
Csokis muffin
0 komment 3 ember kedveli
Diós, cseresznyés kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Grillezett hal sajtos salátával
0 komment 2 ember kedveli
Mézes krémes
0 komment 3 ember kedveli
Töpörtyűs csiga
0 komment 3 ember kedveli
Orgazmus koktél
2 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.