Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
jókai bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg tarkabab,
» 80 dkg f.sertéscsülök,
» 2 g.f.hagyma,
» 8-10 szem bors,
» 15 dkg sárgarépa,
» 15 dkg fehérrépa,
» 10 dkg f.ko
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük.Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipt sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle.Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölyge tjük" őket,szikkadni hagyjuk.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,fela prózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Beles zórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Megjegyzés / tipp:

A magyar konyha remeke, egyszer muszáj elkészíteni mindenkinek
0 komment 9 ember kedveli gabendj
2011.12.27 11:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsot teafű-tartóba, répákat meghámozzuk, kolbászt vékonyan, egészet puhára, hagymát finomra, olajon megpirítjuk, csülköt kivesszük, magyar konyha, meggömbölygetjük, felkarikázzuk, visszatesszük, felforraljuk, babérlevelet, belekeverjük, kicsontozzuk, Hozzászűrjük, sertéscsülök, felaprózzuk, meghámozott, savanyítjuk, meghámozzuk, mindenkinek, Elkészítjük, elkészíteni, Beleszórjuk, megpirítjuk, Elkészítési, répaféléket, hozzáadjuk, hozzáadjuk, távolítani, megszórjuk, paprikával, elkeverünk, tarkabab, sertéscsülök, hagyma, szem bors, sárgarépa, fehérrépa,
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos hal leves
1 komment 3 ember kedveli
Almás -diós csirke
0 komment 2 ember kedveli
Paprikáskrumpli egyszerűen
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns Tojáskrém
0 komment 12 ember kedveli
Ribizlis kocka...
0 komment 7 ember kedveli
Hajdinás egytálétel.
0 komment 4 ember kedveli
Jeges paradicsomleves
1 komment 4 ember kedveli
Cukkinis zöldbabköret
0 komment 1 ember kedveli
Dödölle
0 komment 14 ember kedveli
Piaci Lángos
0 komment 13 ember kedveli
Kínai csirkehúsleves kukoricával
0 komment 1 ember kedveli
Zabpelyhes mazsolás pogácsa!
0 komment 6 ember kedveli
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal
0 komment 1 ember kedveli
Rántott patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszcsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.