Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
jókai bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg tarkabab,
» 80 dkg f.sertéscsülök,
» 2 g.f.hagyma,
» 8-10 szem bors,
» 15 dkg sárgarépa,
» 15 dkg fehérrépa,
» 10 dkg f.ko
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük.Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipt sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle.Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölyge tjük" őket,szikkadni hagyjuk.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,fela prózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Beles zórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Megjegyzés / tipp:

A magyar konyha remeke, egyszer muszáj elkészíteni mindenkinek
0 komment 9 ember kedveli gabendj
2011.12.27 11:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsot teafű-tartóba, répákat meghámozzuk, kolbászt vékonyan, egészet puhára, hagymát finomra, olajon megpirítjuk, csülköt kivesszük, magyar konyha, meggömbölygetjük, felkarikázzuk, visszatesszük, felforraljuk, babérlevelet, belekeverjük, kicsontozzuk, Hozzászűrjük, sertéscsülök, felaprózzuk, meghámozott, savanyítjuk, meghámozzuk, mindenkinek, Elkészítjük, elkészíteni, Beleszórjuk, megpirítjuk, Elkészítési, répaféléket, hozzáadjuk, hozzáadjuk, távolítani, megszórjuk, paprikával, elkeverünk, tarkabab, sertéscsülök, hagyma, szem bors, sárgarépa, fehérrépa,
Savanykás krumplileves
0 komment 4 ember kedveli
Rakott apró hús
0 komment 6 ember kedveli
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
0 komment 5 ember kedveli
Bolognai sertésborda !
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos-sós rúd
0 komment 14 ember kedveli
Paradicsomos rakott burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Gofri
0 komment 3 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Székelygulyás.
0 komment 12 ember kedveli
Lustaasszony sütije
0 komment 15 ember kedveli
Töltött, rántott csirkecomb filé
1 komment 3 ember kedveli
Törökmézes mogyorós ostya
0 komment 2 ember kedveli
Töltött dagadó káposztával
0 komment 8 ember kedveli
Nyúlpaprikás
0 komment 12 ember kedveli
Részeges-epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Mézes tojás flip
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.