Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mazsolát este jól megmossuk, majd beáztatjuk éjszakára.
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk. A mazsolát egy fazék vízzel odatesszük főni. A vízbe teszünk ízlés szerint sót, cukrot, fahéjat, szegfüszeget (mint a gyümölcslevesnél). Mikor a mazsola szépen megduzzadt és megpuhult, hozzátesszük a megmosott csirkemájat és szivet. Lehet bele csirkemell darabokat is tenni, attól csak finomabb lesz. Együtt főzzük, amig a szív megpuhul (nem kell sok idő hozzá), majd tejfölös habarást készítünk úgy, hogy a lisztet a tejfölbe keverjük. Behabarjuk, összeforraljuk és már készen is van.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lehet bele tenni a mazsolán kívül egrest, kivit vagy bármilyen gyümölcsöt.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
laci50
2012.02.07 08:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mazsolát este, csirkeaprólékot megtisztítjuk, fazék vízzel, vízbe teszünk, mazsola szépen, megmosott csirkemájat, szív megpuhul, tejfölbe keverjük, mazsolán kívül, gyümölcslevesnél, csirkeaprólékot, összeforraljuk, megtisztítjuk, szegfüszeget, hozzátesszük, csirkemájat, szegfűszeg, gyümölcsöt, csirkemell, odatesszük, beáztatjuk, megduzzadt, Behabarjuk, bármilyen, megmosott, megmossuk, darabokat, megpuhult, éjszakára, csirkemáj, megmossuk, készítünk, habarást, keverjük, mazsolát, mazsola, csirkemáj szívvel, tejföl, liszt, cukor, fahéj, szegfűszeg,
|
|
|
|
|