Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cigánypecsenye. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg tarja
» 20 dkg bőrös szalonna
» 50 dkg füstölt kolbász
» 3 fej vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» 1 teáskanál fűszerpaprika
» só
» bors
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángon zsírjára pirítjuk, ha szükséges, megfordítjuk. Amikor a szalonna összepöndörödik, és kakastaréj formájú lesz, kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, elkeverjük. Kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, dinszteljük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk.

Közben a tarjából 8 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. (Kb. félig süljön meg.) A hagymás léhez adjuk az elősütött húst, körülbelül 15 percig pároljuk. A hús után visszamaradt olajban megsütjük a bevagdosott kolbászokat, félretesszük. Tálaláskor a hús tetejére hagymás ragut teszünk, erre kerül a kakastaréj és a kolbász.
Megjegyzés / tipp:

Mellé pedig főtt burgonyát kínáljunk.
0 komment 15 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.13 16:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
bőrös szalonnából, bevágott szalonnát, szalonna összepöndörödik, visszamaradt zsírban, zúzott fokhagymát, serpenyőben kevés, hagymás léhez, elősütött húst, bevagdosott kolbászokat, összepöndörödik, Cigánypecsenye, fűszerpaprikát, megtisztított, fűszerpaprika, visszamaradt, vöröshagymát, visszamaradt, megfordítjuk, kiklopfoljuk, félretesszük, serpenyőben, elpárolgott, szalonnából, bevagdosott, kolbászokat, dinszteljük, megpirítjuk, vöröshagyma, fokhagymát, szeleteket, kakastaréj, kakastaréj, szeleteket, hozzáadjuk, Tálaláskor, tarja, bőrös szalonna, füstölt kolbász, vöröshagyma, fokhagyma, teáskanál fűszerpaprika, bors, olaj,
Grillezett csirkemell paradicsomos fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves
1 komment 4 ember kedveli
Narancslekvár
0 komment 8 ember kedveli
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Keksztekercs
0 komment 7 ember kedveli
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán
0 komment 84 ember kedveli
Lábtörlő
0 komment 6 ember kedveli
Borsos tokány tarhonyával
0 komment 4 ember kedveli
barackos clafoutis-gluténmentes
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés mákos
0 komment 12 ember kedveli
Narancsos krém
0 komment 5 ember kedveli
Diós, cseresznyés kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Paprikáskrumpli egyszerűen
0 komment 2 ember kedveli
Párizsi szelet
0 komment 8 ember kedveli
Töltött bárány
0 komment 4 ember kedveli
Uborkás-joghurtos krémleves-
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.