Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 kis pohár tejföl
» 1 kg csirkemell filé
» 1 kg burgonya
» 2 db tojás
» ízlés szerint
» szükség szerint zsemlemorzsa
» szükség szerint liszt
» szükség szerint olaj
» ízlés szerint bors
» 4 db lapka (el is hagyható) sajt
» 1 ek. pirospaprika
» 5 dkg Rama
» kevés metélő hagyma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Egy jénait kikenünk margarinnal és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szeletelt vöröshagymával, metélőhagymával, majd ráteszünk 2 db lapka sajtot, ráreszeljük a füstölt sajt felét és margarint is reszelünk rá. Majd még egy sort így végigcsinálunk, a krumpli második harmadával, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben 180°C pirulásig sütjük. Amíg a krumpli pirul, addig a húsokat készítjük el. A húsokat a pácból kivesszük, lisztbe forgatjuk, majd az olajban megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor egy kevés füstölt sajtot reszelhetünk a húsra, de el is hagyható. Salátát kínálunk hozzá.
0 komment 22 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.16 08:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mélyebb edényben, tojásokat felverjük, zúzott fokhagymát, csirkemelleket felszeleteljük, vastagabb részeket, hűtőbe tesszük, köretet készítjük, krumplit megmossuk, jénait kikenünk, kihűlt krumpli, füstölt sajt, krumpli második, utolsó adag, krumpli pirul, húsokat készítjük, pácból kivesszük, olajban megsütjük, kevés füstölt, zsemlemorzsával, metélőhagymával, végigcsinálunk, csirkemelleket, felszeleteljük, vöröshagymával, Előmelegített, hozzákeverjük, belereszeljük, beleforgatjuk, zsemlemorzsa, kiklopfoljuk, pirospaprika, reszelhetünk, ráreszeljük, elkészítjük, meghámozzuk, margarinnal, Tálaláskor, harmadával, fokhagymát, csirkemell, fűszereket, Fokhagymás, megszórjuk, beterítjük, gerezd fokhagyma, pohár tejföl, csirkemell filé, burgonya, tojás, ízlés szerint, szükség szerint zsemlemorzsa, szükség szerint liszt, szükség szerint olaj, ízlés szerint bors, lapka hagyható sajt, pirospaprika, Rama, kevés metélő hagyma,
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos kacsa
0 komment 7 ember kedveli
Almás sütőtöktekercs.
0 komment 1 ember kedveli
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves
0 komment 10 ember kedveli
Amerikai krémes csoda
0 komment 4 ember kedveli
Grillezett hal sajtos salátával
0 komment 2 ember kedveli
Bolognai rizsgolyók
0 komment 3 ember kedveli
Hamis madártej
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos Rakott Hús
0 komment 16 ember kedveli
Szedres millefeuille !
0 komment 2 ember kedveli
Kertész leves
0 komment 2 ember kedveli
Csőben sült tortellini !
0 komment 3 ember kedveli
Baconos-gombás hamburger
0 komment 5 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Zsemlegombóc
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.