Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kéttúrós sajtos pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 dl tej
» 1 csapott evőkanál cukor
» 3 dkg élesztő
» 60 dkg liszt
» 1 evőkanál
» 25 dkg margarin
» 15 dkg tehéntúró
» 15 dkg juhtúró( bryndza is jó )
» 2 +1(kenéshez) tojássárgája
» 1 dl tejföl
» 10 dkg trappista sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított cukros tejben.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és hozzámorzsoljuk a hideg margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk-morzsoljuk. Hozzáadjuk az áttört túrókat, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk. Nagyon jól gyúrható tésztát kapunk. Cipót formálunk belőle, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1cm vékony téglalapra nyújtjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével, majd hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük, letakarjuk a ruhával és meleg helyen újabb 1 órán át, kelesztjük.
Most kétujjnyi vastag csíkot nyújtunk belőle, a tetejét éles késsel bevagdossuk, majd megkenjük a maradék tojássárgájával és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és előmelegített forró sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ebből a mennyiségből körülbelül 2 tepsi lesz.Frissen, langyosan az igazi!

Megjegyzés / tipp:

Minden sütésnek van néhány fontos szabálya:
1. A hozzávalókat pontosan ki kell mérni, és előre ki kell készíteni.
2. Minden legyen szoba-hőmérsékletű. Kivéve a margarint, mert azt általában hidegen kell a liszttel elmorzsolni gyors mozdulatokkal, ha nem így teszünk a tészta állagának rovására, megy.
Mindig fontos milyen lisztet használunk én sütéshez a Vitamill Univerzális búzalisztet, szoktam venni, kicsit drágább, mint a sima liszt de megéri.
Jó étvágyat hozzá
0 komment 3 ember kedveli zsuzsmancs
2012.06.28 21:15
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt felfuttatjuk, meglangyosított cukros, lisztet átszitáljuk, hideg margarint, áttört túrókat, élesztős tejet, megkelt tésztát, tetejét megszórjuk, reszelt sajt, tetejét éles, maradék tojássárgájával, maradék reszelt, tepsiben hagyjuk, mennyiségből körülbelül, liszttel elmorzsolni, tészta állagának, sima liszt, tojássárgájával, hozzámorzsoljuk, meglangyosított, összedolgozzuk, konyharuhával, mozdulatokkal, előmelegített, tojássárgáját, mozdulatokkal, sütőpapírral, tojássárgája, összegyúrjuk, felfuttatjuk, rétesszerűen, kiszaggatjuk, hőmérsékletű, hozzávalókat, mennyiségből, búzalisztet, Univerzális, elmorzsolni, lereszeljük, feltekerjük, bevagdossuk, átszitáljuk, kelesztjük, csapott evőkanál cukor, élesztő, liszt, evőkanál, margarin, tehéntúró, juhtúró bryndza, kenéshez tojássárgája, tejföl, trappista sajt,
Pástétomos kosárkák
0 komment 6 ember kedveli
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Mézes diós
0 komment 6 ember kedveli
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Gesztenyés rolád...
0 komment 11 ember kedveli
Túrós pite !
0 komment 13 ember kedveli
CSIRKENYÁRS ZÖLDSÉGES BUNDÁBAN !
0 komment 8 ember kedveli
Kukoricás rakott csirkemell
0 komment 6 ember kedveli
Zsebre vágott káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Narancsos kacsasült
0 komment 1 ember kedveli
Bailey's recept III.
0 komment 3 ember kedveli
Csilla néni Répás-kókuszos tallérja
0 komment 3 ember kedveli
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemáj tejszínes gombamártással
3 komment 10 ember kedveli
Tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.