Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vega töltött cipó... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 dkg friss vagy 1 csomag (7 g) szárított sütőélesztő
» 25 dkg (4,7 dl) finomliszt
» 10 dkg (1,5 dl) Graham-liszt
» 12 dkg héjában főtt, melegen áttört vagy lereszelt, kihűlt burgonya
» 1 kiskanál
» fél kiskanál cukor vagy méz
» 5 evőkanál olaj
» a zöldségraguhoz:
» 20 dkg gyorsfagyasztott vagy friss vegyes zöldség (sárgarépa, kukorica, zöldborsó, karfiol stb.)
» 3 dkg vaj
» fél szál póréhagyma
» 10 dkg gomba
» só
» őrölt bors
» 1 csokor finomra vágott petrezselyem
» csipetnyi majoránna
» 3 tojás
» (1 evőkanál) olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Kétharmad rész finomliszt és egyharmad rész Graham-liszt keverékéből, 2 szem főtt, áttört burgonyával és 2 deka élesztővel, fél kiskanál mézzel és 5 evőkanál hidegen sajtolt olajjal 1,8 deci vízzel félkemény tésztát gyúrunk-dagasztunk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: gőzben megpárolunk (esetleg megfőzünk) 20 dekányi apróra vágott vegyeszöldséget. Kevés margarinon megfuttatunk egy szál, vékony karikákra vágott póréhagymát, 10 deka cikkekre vágott gombát hozzáadunk, és átpirítjuk. Beletesszük a levétől lecsöpögtetett puha zöldséget, és fűszerezve átforgatjuk, zsírjára sütjük, majd 3 felvert tojást ráöntünk, s ha megkocsonyásodott, hűlni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és a közepén egyenletesen elosztjuk a kihűlt zöldségragut, majd ráhajtjuk a tészta széleit. Enyhén kiolajozott tepsire borítjuk (eddigi alsó része kerül felülre), olajjal vékonyan bekenjük, és langyos helyen, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. Az esetlegesen leeső tésztával a tetejét díszíthetjük. Olajjal lekenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A sütőből kivéve vízzel bekenjük, hogy szép fénye legyen.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.01.07 17:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edény falától, levétől lecsöpögtetett, tésztát enyhén, közepén egyenletesen, kihűlt zöldségragut, tészta széleit, esetlegesen leeső, tetejét díszíthetjük, sütőből kivéve, gyorsfagyasztott, vegyeszöldséget, lecsöpögtetett, zöldségraguhoz, megszurkáljuk, előmelegített, konyharuhával, petrezselyem, díszíthetjük, egyenletesen, zöldségragut, megfuttatunk, póréhagymát, keverékéből, átforgatjuk, esetlegesen, kiolajozott, sütőélesztő, megpárolunk, Beletesszük, elkészítjük, burgonyával, lisztezett, kelesztjük, finomliszt, dagasztunk, finomliszt, Graham-liszt, kiskanál, kiskanál cukor vagy, evőkanál olaj, zöldségraguhoz, szál póréhagyma, gomba, őrölt bors, csipetnyi majoránna, tojás,
Pakisztáni rizs
0 komment 2 ember kedveli
Mákos guba másként
1 komment 7 ember kedveli
Virslis kifli
0 komment 8 ember kedveli
Epertorta
0 komment 5 ember kedveli
Pudingos
0 komment 6 ember kedveli
Kakaspörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 3 ember kedveli
Banános kalács
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös rizottó
0 komment 2 ember kedveli
Rozmaringos csirkemellbatyu.
0 komment 3 ember kedveli
Almás pite
0 komment 6 ember kedveli
Gesztenyés-kókuszos süti lisztmentesen
0 komment 1 ember kedveli
Túrós alagút
0 komment 6 ember kedveli
Zselici szelet !
1 komment 15 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 4 ember kedveli
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.