Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vega töltött cipó... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 dkg friss vagy 1 csomag (7 g) szárított sütőélesztő
» 25 dkg (4,7 dl) finomliszt
» 10 dkg (1,5 dl) Graham-liszt
» 12 dkg héjában főtt, melegen áttört vagy lereszelt, kihűlt burgonya
» 1 kiskanál
» fél kiskanál cukor vagy méz
» 5 evőkanál olaj
» a zöldségraguhoz:
» 20 dkg gyorsfagyasztott vagy friss vegyes zöldség (sárgarépa, kukorica, zöldborsó, karfiol stb.)
» 3 dkg vaj
» fél szál póréhagyma
» 10 dkg gomba
» só
» őrölt bors
» 1 csokor finomra vágott petrezselyem
» csipetnyi majoránna
» 3 tojás
» (1 evőkanál) olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Kétharmad rész finomliszt és egyharmad rész Graham-liszt keverékéből, 2 szem főtt, áttört burgonyával és 2 deka élesztővel, fél kiskanál mézzel és 5 evőkanál hidegen sajtolt olajjal 1,8 deci vízzel félkemény tésztát gyúrunk-dagasztunk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: gőzben megpárolunk (esetleg megfőzünk) 20 dekányi apróra vágott vegyeszöldséget. Kevés margarinon megfuttatunk egy szál, vékony karikákra vágott póréhagymát, 10 deka cikkekre vágott gombát hozzáadunk, és átpirítjuk. Beletesszük a levétől lecsöpögtetett puha zöldséget, és fűszerezve átforgatjuk, zsírjára sütjük, majd 3 felvert tojást ráöntünk, s ha megkocsonyásodott, hűlni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és a közepén egyenletesen elosztjuk a kihűlt zöldségragut, majd ráhajtjuk a tészta széleit. Enyhén kiolajozott tepsire borítjuk (eddigi alsó része kerül felülre), olajjal vékonyan bekenjük, és langyos helyen, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. Az esetlegesen leeső tésztával a tetejét díszíthetjük. Olajjal lekenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A sütőből kivéve vízzel bekenjük, hogy szép fénye legyen.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.01.07 17:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edény falától, levétől lecsöpögtetett, tésztát enyhén, közepén egyenletesen, kihűlt zöldségragut, tészta széleit, esetlegesen leeső, tetejét díszíthetjük, sütőből kivéve, gyorsfagyasztott, vegyeszöldséget, lecsöpögtetett, zöldségraguhoz, megszurkáljuk, előmelegített, konyharuhával, petrezselyem, díszíthetjük, egyenletesen, zöldségragut, megfuttatunk, póréhagymát, keverékéből, átforgatjuk, esetlegesen, kiolajozott, sütőélesztő, megpárolunk, Beletesszük, elkészítjük, burgonyával, lisztezett, kelesztjük, finomliszt, dagasztunk, finomliszt, Graham-liszt, kiskanál, kiskanál cukor vagy, evőkanál olaj, zöldségraguhoz, szál póréhagyma, gomba, őrölt bors, csipetnyi majoránna, tojás,
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Teasütemény
1 komment 7 ember kedveli
madártejszelet
0 komment 7 ember kedveli
Gombás zsemle /vacsora/
0 komment 7 ember kedveli
Egészben sült karfiol
1 komment 14 ember kedveli
Citromos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Kevert tészta túró rudival
0 komment 4 ember kedveli
Karfiollal rakott karaj
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos zuzaragu leves
1 komment 6 ember kedveli
Édes rizstorta
0 komment 1 ember kedveli
Dödölle-pirított hagymával-
1 komment 13 ember kedveli
Homár-spagettivel-
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszos kocka
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyás-sárgarépás tócsni
0 komment 3 ember kedveli
Mozzarellás-paradicsomos harcsafilé
0 komment 1 ember kedveli
Tejberizs kehely eperrel
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.