Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mandulás minikuglóf sárgabaracköntettel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 10dkg vaj
» 10dkg cukor
» 10dkg vaníliás cukor
» 3 tojás
» ízlés szerint
» 1 kávéskanál mandulaaroma
» 15dkg liszt
» 5dkg daráltmandula
» 5dkg keményítő
» 1dkg sütőpor
» 1dl tejföl
» kikenéshez:2dkg vaj
» 5dkg zsemlemorzsa
» öntethez:3evőkanál baracklekvár
» 3cl pálinka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kéz meleg vajat a cukorral,a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük.Hozzáadjuk a sót és a mandulaaromát.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és félretesszük.A lisztet,a darált mandulát,a keményítőt és a sütőport átszitáljuk,majd folyamatosan hozzákeverjük a krémhez úgy,hogy közben a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.A pudingformákat vajjal kikenjük,zsemlemorzsával kiszórjuk,majd3/4-ig krémmel megtöltjük.Magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk,hogy a pudingformák fele magasságáig érjen.140fokos sütőben körülbelül 40perc alatt készre pároljuk.A sárgabaracklekvárt megmelegítjük,hozzáöntjük a pálinkát,és azonnal tálaljuk.Citromfűvel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Borajánló:Tokaji Furmint,félédes minőségi bor.
0 komment 0 ember kedveli angela86
2012.04.16 18:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliás cukorral, tojások sárgájával, tojások fehérjét, darált mandulát, sütőport átszitáljuk, felvert tojásfehérjét, pudingformákat vajjal, pudingformák fele, zsemlemorzsával, pudingformákat, hozzákeverjük, daráltmandula, megmelegítjük, mandulaaromát, tojásfehérjét, folyamatosan, mandulaaroma, pudingformák, félretesszük, baracklekvár, zsemlemorzsa, átszitáljuk, Citromfűvel, magasságáig, hozzáöntjük, hozzáadjuk, kikenéshez, körülbelül, sárgájával, minikuglóf, Hozzáadjuk, keményítőt, kávéskanál, megtöltjük, 10dkg, 10dkg cukor, 10dkg vaníliás cukor, tojás, ízlés szerint, kávéskanál mandulaaroma, 15dkg liszt, 5dkg daráltmandula, 5dkg keményítő, 1dkg sütőpor, tejföl, kikenéshez 2dkg, 5dkg zsemlemorzsa, pálinka,
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
1 komment 15 ember kedveli
Túrós kókuszgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Flamingó szelet---
1 komment 29 ember kedveli
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Hatlapos
0 komment 13 ember kedveli
Isteni puha pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Baconos csirke comb
0 komment 5 ember kedveli
Csirkés csavart, ahogy a fiam szereti (Margitanya módra::)
2 komment 92 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Szilvabefőttes-lekváros sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Csokoládés molnárka
0 komment 6 ember kedveli
Gesztenyés krémes sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Karácsonyi egybesült fasírt
0 komment 12 ember kedveli
Kakaós és fahéjas csigák
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.