Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mandulás minikuglóf sárgabaracköntettel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 10dkg vaj
» 10dkg cukor
» 10dkg vaníliás cukor
» 3 tojás
» ízlés szerint
» 1 kávéskanál mandulaaroma
» 15dkg liszt
» 5dkg daráltmandula
» 5dkg keményítő
» 1dkg sütőpor
» 1dl tejföl
» kikenéshez:2dkg vaj
» 5dkg zsemlemorzsa
» öntethez:3evőkanál baracklekvár
» 3cl pálinka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kéz meleg vajat a cukorral,a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük.Hozzáadjuk a sót és a mandulaaromát.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és félretesszük.A lisztet,a darált mandulát,a keményítőt és a sütőport átszitáljuk,majd folyamatosan hozzákeverjük a krémhez úgy,hogy közben a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.A pudingformákat vajjal kikenjük,zsemlemorzsával kiszórjuk,majd3/4-ig krémmel megtöltjük.Magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk,hogy a pudingformák fele magasságáig érjen.140fokos sütőben körülbelül 40perc alatt készre pároljuk.A sárgabaracklekvárt megmelegítjük,hozzáöntjük a pálinkát,és azonnal tálaljuk.Citromfűvel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Borajánló:Tokaji Furmint,félédes minőségi bor.
0 komment 0 ember kedveli angela86
2012.04.16 18:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliás cukorral, tojások sárgájával, tojások fehérjét, darált mandulát, sütőport átszitáljuk, felvert tojásfehérjét, pudingformákat vajjal, pudingformák fele, zsemlemorzsával, pudingformákat, hozzákeverjük, daráltmandula, megmelegítjük, mandulaaromát, tojásfehérjét, folyamatosan, mandulaaroma, pudingformák, félretesszük, baracklekvár, zsemlemorzsa, átszitáljuk, Citromfűvel, magasságáig, hozzáöntjük, hozzáadjuk, kikenéshez, körülbelül, sárgájával, minikuglóf, Hozzáadjuk, keményítőt, kávéskanál, megtöltjük, 10dkg, 10dkg cukor, 10dkg vaníliás cukor, tojás, ízlés szerint, kávéskanál mandulaaroma, 15dkg liszt, 5dkg daráltmandula, 5dkg keményítő, 1dkg sütőpor, tejföl, kikenéshez 2dkg, 5dkg zsemlemorzsa, pálinka,
Karácsonyi linzer
0 komment 8 ember kedveli
Bakonyi betyárleves
2 komment 10 ember kedveli
Mandulás narancsos linzer
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Hamis vesevelő karfiolból
0 komment 2 ember kedveli
Töltött kókuszkocka
0 komment 17 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Burgonyás rakott máj
0 komment 17 ember kedveli
Sportszelet -torta másképp
0 komment 8 ember kedveli
Csirkemell burgonyás sörtésztában
0 komment 22 ember kedveli
Сырники – azaz orosz túrófánk kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Krémssajtos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Isteni finom marhahús leves
1 komment 1 ember kedveli
Töltött, rántott csirkecomb filé
1 komment 3 ember kedveli
Barackos kiflifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.