Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült csirke Janó módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kb 1,5 kg-os bontott csirke
» Fokhagyma 8-10 gerezd
» Sárgarépa 1 db, kb 15 cm
» Só, bors
» 1/2 dl étolaj
» Liba, vagy kacsazsír, 3 ek
» 1,1-5 dl száraz fehér, vagy vörösbor
» 1 ek. mustár
» majoranna
» 3-4 db csirkemáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki.
A fűszereket, étolaj, mustár, só bors, majoránna (ízlés szerint) összekeverem. A csirkealkatrészeket a fűszerkeverékkel egyenletesen bekenem.
A bőrével felfelé fordítva a tepsibe rakom. A darabok alá berakom a fokhagyma gerezdeket, közé a 4 felé (1* hosszába, 1* keresztbe) vágott sárgarépát. A tetejére rakom a liba, v. kacsazsírt, és a bort is aláöntöm. Kell még kb 1 dl vizet hozzáönteni. Alufóliával szorosan befedve, a sütőbe teszem, és 200 C fokon 65-70 percig sütöm, a sütő alsó részén.
Ekkor kiveszem,, közé rakom a májat, ügyelve, hogy a szaft nagyjából ellepje azt, visszateszem a sütőnek most már a felső részébe, és 200 C fokon pirosra sütöm, kb 30 perc alatt, (amíg a levét majdnem teljesen elpárologtatja), és jó sűrű szaft lesz alatta. Közben 2-3 alkalommal meglocsolgatom a szaftjával. A sütés legvégén lemerem alóla a zsírját, és még kb 5-10 percig a sütő alsó részében hagyom picit szárítani. Krumplipürével, befőttel tálalom.
Megjegyzés / tipp:

A sütőjét mindenki maga ismeri, a hőfokok hozzávetőlegesek, légkeverésesbe még nem próbáltam, gyanítom az jobban szárít az utolsó fázisban.

JÓ ÉTVÁGYAT!
0 komment 7 ember kedveli galambjani
2012.10.08 20:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét feldarabolom, csontjuk mentén, fűszerkeverékkel egyenletesen, bőrével felfelé, tepsibe rakom, fokhagyma gerezdeket, tetejére rakom, sütőbe teszem, sütő alsó, szaft nagyjából, sütőnek most, felső részébe, levét majdnem, sütés legvégén, sütőjét mindenki, hőfokok hozzávetőlegesek, jobban szárít, utolsó fázisban, fűszerkeverékkel, hozzávetőlegesek, meglocsolgatom, elpárologtatja, légkeverésesbe, Krumplipürével, alkatrészeire, feldarabolom, egyenletesen, visszateszem, összekeverem, hozzáönteni, Alufóliával, negyedelni, sárgarépát, gerezdeket, fűszereket, kacsazsírt, alkalommal, szaftjával, majoránna, szárítani, csirkemáj, fokhagyma, csontozom, keresztbe, kg-os bontott csirke, Fokhagyma gerezd, Sárgarépa, bors, étolaj, Liba vagy kacsazsír, száraz fehér vagy vörösbor, mustár, majoranna, csirkemáj,
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
MADÁRTEJ SZELET
2 komment 7 ember kedveli
Tejfölös lepény
0 komment 1 ember kedveli
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
0 komment 23 ember kedveli
Tejszínes - fokhagymás szelet burgonyával
0 komment 14 ember kedveli
Karfioltócsni csípős mártogatóssal
0 komment 5 ember kedveli
Spenótos lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél !
0 komment 4 ember kedveli
Húsos gombás kosárka !
0 komment 1 ember kedveli
Túrós pogácsa tejföllel
0 komment 10 ember kedveli
Zöldségpüré
0 komment 2 ember kedveli
Gazdag zöldségleves
0 komment 2 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Böjtös káposzta.
1 komment 9 ember kedveli
Esti sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsrizs vaníliával
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.