Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült csirke Janó módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kb 1,5 kg-os bontott csirke
» Fokhagyma 8-10 gerezd
» Sárgarépa 1 db, kb 15 cm
» Só, bors
» 1/2 dl étolaj
» Liba, vagy kacsazsír, 3 ek
» 1,1-5 dl száraz fehér, vagy vörösbor
» 1 ek. mustár
» majoranna
» 3-4 db csirkemáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki.
A fűszereket, étolaj, mustár, só bors, majoránna (ízlés szerint) összekeverem. A csirkealkatrészeket a fűszerkeverékkel egyenletesen bekenem.
A bőrével felfelé fordítva a tepsibe rakom. A darabok alá berakom a fokhagyma gerezdeket, közé a 4 felé (1* hosszába, 1* keresztbe) vágott sárgarépát. A tetejére rakom a liba, v. kacsazsírt, és a bort is aláöntöm. Kell még kb 1 dl vizet hozzáönteni. Alufóliával szorosan befedve, a sütőbe teszem, és 200 C fokon 65-70 percig sütöm, a sütő alsó részén.
Ekkor kiveszem,, közé rakom a májat, ügyelve, hogy a szaft nagyjából ellepje azt, visszateszem a sütőnek most már a felső részébe, és 200 C fokon pirosra sütöm, kb 30 perc alatt, (amíg a levét majdnem teljesen elpárologtatja), és jó sűrű szaft lesz alatta. Közben 2-3 alkalommal meglocsolgatom a szaftjával. A sütés legvégén lemerem alóla a zsírját, és még kb 5-10 percig a sütő alsó részében hagyom picit szárítani. Krumplipürével, befőttel tálalom.
Megjegyzés / tipp:

A sütőjét mindenki maga ismeri, a hőfokok hozzávetőlegesek, légkeverésesbe még nem próbáltam, gyanítom az jobban szárít az utolsó fázisban.

JÓ ÉTVÁGYAT!
0 komment 7 ember kedveli galambjani
2012.10.08 20:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét feldarabolom, csontjuk mentén, fűszerkeverékkel egyenletesen, bőrével felfelé, tepsibe rakom, fokhagyma gerezdeket, tetejére rakom, sütőbe teszem, sütő alsó, szaft nagyjából, sütőnek most, felső részébe, levét majdnem, sütés legvégén, sütőjét mindenki, hőfokok hozzávetőlegesek, jobban szárít, utolsó fázisban, fűszerkeverékkel, hozzávetőlegesek, meglocsolgatom, elpárologtatja, légkeverésesbe, Krumplipürével, alkatrészeire, feldarabolom, egyenletesen, visszateszem, összekeverem, hozzáönteni, Alufóliával, negyedelni, sárgarépát, gerezdeket, fűszereket, kacsazsírt, alkalommal, szaftjával, majoránna, szárítani, csirkemáj, fokhagyma, csontozom, keresztbe, kg-os bontott csirke, Fokhagyma gerezd, Sárgarépa, bors, étolaj, Liba vagy kacsazsír, száraz fehér vagy vörösbor, mustár, majoranna, csirkemáj,
MAJONÉZES MEDVEHAGYMÁS VIRSLI SALÁTA
0 komment 6 ember kedveli
Kápia paprikás sajtkrém.
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtökös kifli
1 komment 8 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Flamingó szelet---
1 komment 29 ember kedveli
Töltött csiperkegomba
0 komment 7 ember kedveli
Húsos-brokkolis rakott tészta
0 komment 4 ember kedveli
Chokito csoki receptje (házi Chokito)
0 komment 4 ember kedveli
Hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Borjúbecsinált hercegnő módra
0 komment 1 ember kedveli
Túrós-barackos pite
0 komment 2 ember kedveli
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
Albert kekszes
0 komment 10 ember kedveli
Spárgapuffancs !
0 komment 5 ember kedveli
Túrós kavart
1 komment 11 ember kedveli
Csirkemell sajtosan
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.