Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A tésztához a 8 tojás fehérjét kemény habbá verem. A sárgákat a cukorral habosra keverem. A száraz anyagokat elvegyítem, és apránként a sárgájás masszához keverem, majd laza csuklómozdulatokkal belekeverem a tojáshabot.
2. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-40 percig tűpróbáig sütöm. Ha kész, hagyom kihülni, majd félbevágom.
3. Amíg hűl, elkészítem a krémet, amihez a túrót villával jól áttöröm, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a zseléfixet. Felverem a tejszínt, és óvatosan belekeverem a krémbe.
4. A két lap közé kenem a túrós krémet, majd a tetejét vékony szeletekre vágott barackkal megrakom, majd ráhelyezem a másik lapot.
5. A narancskrémhez a narancsokat kifilézem, villával áttöröm, nyeles edényben a mézzel, a citromlével, a befőtt levének egy részével felforralom, kicsit főzöm. Közben a keményítőt és a lisztet a befőtt maradék levével csomómentesen elkeverem, és a narancsos lébe keverem. Pudingszerű sűrű krémet kell kapjak.
6. A krémet melegen a süti tetejére kenem, és hagyom kihűlni, majd felszeletelem
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.13 21:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukorral habosra, száraz anyagokat, sárgájás masszához, túrót villával, vaníliás cukrot, túrós krémet, tetejét vékony, másik lapot, narancsokat kifilézem, befőtt levének, részével felforralom, befőtt maradék, narancsos lébe, krémet melegen, süti tetejére, narancskrémhez, narancskrémhez, előmelegített, kristálycukor, felszeletelem, csomómentesen, narancskrémes, vaníliáscukor, sütőpapírral, felforralom, Pudingszerű, belekeverem, belekeverem, narancsokat, citromlével, Túrókrémhez, mokkáskanál, szeletekre, keményítőt, elvegyítem, őszibarack, tojáshabot, zseléfixet, elkészítem, félbevágom, ráhelyezem, tésztához, tojás, evőkanál liszt, evőkanál kristálycukor, mokkáskanál sütőpor, csipet, Túrókrémhez, krémes túró, porcukor, csomag zseléfix, csomag vaníliáscukor, tejszín, narancskrémhez, narancs húsa leve, evőkanál, evőkanál citromlé, befőtt leve, evőkanál keményítő, evőkanál liszt,
|
|
|
|
|