Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tonhalas rakott makaróni recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 közepes fej hagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 2 doboz olajos tonhal (180 g/doboz)
» 150 g pizza-mozzarella sajt egyben
» diónyi vaj/margarin
» 2 ek. olaj
» 1 ek. paradicsompüré
» 2 doboz darabolt paradicsom (400 g/doboz)
» 1 kk. pizzafűszer-keverék
» 1 kk. kristálycukor
» só, bors
» 1/2 dl tejszín
» 150 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
» 400 g makaróni
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük (az olajat megtartjuk). A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű, mélyebb sütőedényt. Felteszünk forrni 4 liter vizet.

2. Mély serpenyőben/wokban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot levével együtt, a fűszerkeveréket, a cukrot, ízlés szerint sót és borsot. Mérsékelt tűzön, fedetlenül 10-12 percig főzzük-sűrítjük, végül hozzáöntjük a tejszínt, és további 1-2 percig forraljuk.

3. A forrásban lévő vízhez adunk 1 ek. sót, fagyos állapotban beledobjuk a zöldborsót, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemeljük. Kifőzzük a vízben a makarónit, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, aztán visszacsúsztatjuk a főzőedénybe, és lazán összekeverjük a tonhal félretett olajával. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

4. 2-3 nagy evőkanál paradicsommártást simítunk a sütőedény aljára, beterítjük a makaróni felével, megszórjuk a tonhaldarabkákkal és a zöldborsóval, majd a paradicsommártás fele, a maradék makaróni és paradicsommártás következik. Tetejét vastagon beszórjuk a sajttal, és 20-25 percig sütjük.

5. Tálalás előtt 5-8 percig pihentetjük a rakottast (tűzforró a belseje!), tetejét néhány petrezselyemlevéllel és paradicsomgerezddel díszítjük, a sütőtálban kínáljuk. Frissen az igazi, de melegítve is finom!
Megjegyzés / tipp:

Nyáridőben készíthetjük (1 kg) friss paradicsomból is: meghámozzuk, magjait és levét eltávolítjuk, húsát felaprózzuk, a többi ugyanaz.
0 komment 1 ember kedveli taszat
2017.12.31 16:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fokhagymát meghámozzuk, hagymát finomra, tonhalat kiemeljük, olajat megtartjuk, sajtot nagy, közepes méretű, áttört fokhagymát, paradicsomot levével, forrásban lévő, tonhal félretett, sütőt előmelegítjük, sütőedény aljára, makaróni felével, paradicsommártás fele, maradék makaróni, sütőtálban kínáljuk, többi ugyanaz, paradicsommártás, paradicsommártás, paradicsompürét, fűszerkeveréket, megfonnyasztjuk, felforrósítjuk, paradicsompüré, előmelegítjük, paradicsomból, szűrőkanállal, összekeverjük, kristálycukor, paradicsomot, zöldborsóval, eltávolítjuk, készíthetjük, hozzáöntjük, meghámozzuk, meghámozzuk, margarinnal, serpenyőben, pizzafűszer, felaprózzuk, pihentetjük, főzőedénybe, Felteszünk, közepes hagyma, gerezd fokhagyma, doboz olajos tonhal doboz, pizza-mozzarella sajt egyben, diónyi margarin, olaj, paradicsompüré, pizzafűszer-keverék, kristálycukor, bors, tejszín, makaróni,
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Szarvasgulyás
0 komment 5 ember kedveli
Borsos tokány tarhonyával
0 komment 4 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Húsos -tojásos lasagne
0 komment 6 ember kedveli
Csípős káposztaleves
0 komment 2 ember kedveli
Lajosi mézes
0 komment 4 ember kedveli
Unicum-torta
0 komment 10 ember kedveli
Vatta szelet
0 komment 4 ember kedveli
Virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Sólet- árpagyönggyel
2 komment 4 ember kedveli
Csokiszalámi
0 komment 4 ember kedveli
Hússaláta gazdagon-őzgerincformában-
0 komment 13 ember kedveli
Zöldséges halragu
0 komment 2 ember kedveli
Diós linzer
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.