Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük (az olajat megtartjuk). A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű, mélyebb sütőedényt. Felteszünk forrni 4 liter vizet.
2. Mély serpenyőben/wokban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot levével együtt, a fűszerkeveréket, a cukrot, ízlés szerint sót és borsot. Mérsékelt tűzön, fedetlenül 10-12 percig főzzük-sűrítjük, végül hozzáöntjük a tejszínt, és további 1-2 percig forraljuk.
3. A forrásban lévő vízhez adunk 1 ek. sót, fagyos állapotban beledobjuk a zöldborsót, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemeljük. Kifőzzük a vízben a makarónit, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, aztán visszacsúsztatjuk a főzőedénybe, és lazán összekeverjük a tonhal félretett olajával. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
4. 2-3 nagy evőkanál paradicsommártást simítunk a sütőedény aljára, beterítjük a makaróni felével, megszórjuk a tonhaldarabkákkal és a zöldborsóval, majd a paradicsommártás fele, a maradék makaróni és paradicsommártás következik. Tetejét vastagon beszórjuk a sajttal, és 20-25 percig sütjük.
5. Tálalás előtt 5-8 percig pihentetjük a rakottast (tűzforró a belseje!), tetejét néhány petrezselyemlevéllel és paradicsomgerezddel díszítjük, a sütőtálban kínáljuk. Frissen az igazi, de melegítve is finom!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nyáridőben készíthetjük (1 kg) friss paradicsomból is: meghámozzuk, magjait és levét eltávolítjuk, húsát felaprózzuk, a többi ugyanaz.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
taszat
2017.12.31 16:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fokhagymát meghámozzuk, hagymát finomra, tonhalat kiemeljük, olajat megtartjuk, sajtot nagy, közepes méretű, áttört fokhagymát, paradicsomot levével, forrásban lévő, tonhal félretett, sütőt előmelegítjük, sütőedény aljára, makaróni felével, paradicsommártás fele, maradék makaróni, sütőtálban kínáljuk, többi ugyanaz, paradicsommártás, paradicsommártás, paradicsompürét, fűszerkeveréket, megfonnyasztjuk, felforrósítjuk, paradicsompüré, előmelegítjük, paradicsomból, szűrőkanállal, összekeverjük, kristálycukor, paradicsomot, zöldborsóval, eltávolítjuk, készíthetjük, hozzáöntjük, meghámozzuk, meghámozzuk, margarinnal, serpenyőben, pizzafűszer, felaprózzuk, pihentetjük, főzőedénybe, Felteszünk, közepes hagyma, gerezd fokhagyma, doboz olajos tonhal doboz, pizza-mozzarella sajt egyben, diónyi margarin, olaj, paradicsompüré, pizzafűszer-keverék, kristálycukor, bors, tejszín, makaróni,
|
|
|
|
|