Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húsokat kicsit kiverem, sózom, az egyik oldalát borsozom mustárral megkenem és az ujjnyi csíkokra vágott szalonnát, párizsit, sajtot beleteszem és felgöngyölöm. Fehér cérnával vagy vékony szakács spárgával összekötöm. A kuktában olajon a nem túl apróra vágott hagymát elkezdem dinsztelni és közben a göngyölegeket is megforgatom benne, fehéredésig. Ha minden göngyöleg kész felöntöm fele-fele arányban vízzel és borral lepetésig. A lezárt kuktában puhulásig főzöm. A kész göngyölegekről a spárgát eltávolítom és tálba rakom a lét tejföllel ízesítem és össze turmixolom, majd a húsra öntöm és melegen tartom. A "viziveréb" áttört héjában főzött krumpli tojással lisztel sóval összekeverve és evőkanállal szaggatva bő olajban kisütve.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kötözésnél nem szabad nagyon erősen meghúzni a cérnát mert a puhára főtt húsról nehéz levenni és érdemes középen befejezni, nagy segítség a leszedésnél. A bor víz arányát ízlés szerint lehet változtatni. A krumpli liszt aránya a krumpli állagától függ. Minél füstöltebb és húsosabb a szalonna annál jobb. Nekem még a sajt kifolyását nem sikerült megakadályozni csak csökkenteni de a turmixolt lében benne van.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
kozlik1
2015.01.12 17:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húsokat kicsit, egyik oldalát, ujjnyi csíkokra, kuktában olajon, lezárt kuktában, kész göngyölegekről, spárgát eltávolítom, húsra öntöm, cérnát mert, puhára főtt, krumpli liszt, krumpli állagától, szalonna annál, sajt kifolyását, turmixolt lében, megakadályozni, göngyölegekről, személyenként, göngyölegeket, viziverébbel, összekeverve, felgöngyölöm, leszedésnél, fehéredésig, eltávolítom, változtatni, megforgatom, evőkanállal, marhaszelet, marhafelsál, csökkenteni, beleteszem, összekötöm, kifolyását, kolozsvári, turmixolom, dinsztelni, nagyszelet, füstöltebb, kötözésnél, lepetésig, kolozsvári szalonna, mustár, őrölt bors, száraz fehér rizling, tejföl, nagy hagyma, krumpli, liszt, tojás, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|