Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szanyi legényfogóleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg marhahús
» 20 dkg sertéshús
» 150 dkg marhacsont
» 30 dkg vegyes zöldség
» 10 dkg zeller
» 5dkg vöröshagyma
» 1 dkg bors
» 0,5 dkg paprika
» ZSEMLEGOMBÓCHOZ:
» 3 db zsemle
» 3 dkg vöröshagyma
» 5 dkg zsír
» 1 csomó petrezselyemzöld
» 2 dkg
» 0.3 dkg törött bors
» 3 db tojás
» 5 dkg zsemlemorzsa v. liszt.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csontot hideg vízben tesszük fel főni, ha felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük, sózzuk. A kb. 2 cm-es kockákra vágott marhahúst külön edényben, kevés vízben főzzük, és ha félig megpuhult, hozzáadjuk az ugyancsak kis kockákra vágott sertéshúst. Ezután óvatosan rámerjük a csontlevet, vigyázva, nehogy zavaros legyen, fűszerezzük és készre főzzük.

A zsemléket apró kockákra vágjuk, kissé megzsírozott tepsiben megpirítjuk Külön edényben, zsírban, apróra vágott hagymát pirítunk, majd hozzátesszük a finomra aprított petrezselyemzöldet, és az egészet a zsemlekockákra öntjük. A felütött tojásokat kevés vízzel, sóval, borssal jól összedolgozzuk, ezt is ráöntjük a zsemlekockákra, végül annyi zsemlemorzsát v. lisztet, amennyit felvesz, hogy megfelelő masszát nyerjünk. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy gombóccal kipróbáljuk, nem fő-e széjjel /ilyenkor vízzel v. tejjel lágyítjuk/. Hideg vízbe mártott kézzel gombócokat formálunk, és forrásban levő vízen kifőzzük.
Megjegyzés / tipp:

A kellően fűszerezett levest a hússal, zöldségekkel és szemlegombócokkal tálaljuk.
0 komment 1 ember kedveli lilagondolatok
2014.11.25 22:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csontot hideg, zsemléket apró, finomra aprított, zsemlekockákra öntjük, felütött tojásokat, gombóccal kipróbáljuk, kellően fűszerezett, petrezselyemzöld, ZSEMLEGOMBÓCHOZ, legényfogóleves, zsemlekockákra, összedolgozzuk, zsemlekockákra, bezöldségeljük, összedolgozzuk, zsemlemorzsát, zsemlemorzsa, zöldségekkel, megzsírozott, hozzátesszük, megpirítjuk, vöröshagyma, fűszerezzük, fűszerezett, vöröshagyma, kipróbáljuk, csontlevet, lehabozzuk, marhacsont, sertéshúst, hozzáadjuk, gombócokat, gombóccal, marhahús, sertéshús, marhacsont, vegyes zöldség, zeller, 5dkg vöröshagyma, bors, paprika, ZSEMLEGOMBÓCHOZ, zsemle, vöröshagyma, zsír, csomó petrezselyemzöld, törött bors, tojás, zsemlemorzsa liszt,
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
0 komment 9 ember kedveli
Lecsós csirke szalonnával
0 komment 2 ember kedveli
vaniliás muffin fehér krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Kairói csirkeragu
0 komment 7 ember kedveli
Húsos töltött paradicsom
0 komment 5 ember kedveli
Ananászos gomba
0 komment 4 ember kedveli
Sonkával töltött palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges halsaláta...
0 komment 2 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Röszti
1 komment 3 ember kedveli
Rakott karfiol
2 komment 13 ember kedveli
RAKOTT HURKA
0 komment 4 ember kedveli
Darás túrószelet
0 komment 3 ember kedveli
Túrógombóc mák bundában...Az unokáim kedvence...
0 komment 10 ember kedveli
Sajtkrémes-gyümölcsös torta
0 komment 3 ember kedveli
Malacka
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.