Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 kg pecsenyekacsa
» 10 db zsemle
» 10 db tojás
» 5-6 db fokhagymagerezd
» 1 fej vöröshagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» bors, só, majoránna
» 5-6 dl tej
» 2 evőkanál zsír
» 1 csomag Knorr Szárnyas Fűszervarázs
» 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk majd hozzáadjuk a tojásokat. A vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a szétzúzott fokhagymát. Egy kicsit hűlni hagyjuk és a zsemlékhez keverjük. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és majorannával.

A kacsát belülről és a bőre alatt amennyire engedi bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Megtöltjük a töltelékkel. A többi tölteléket a sütőformába rakjuk amit előtte vékonyan kikenünk zsírral és megszórtunk zsemlemorzsával.

Ráhelyezzük a kacsát és lefedjük az edényt. 160 C fokos sütőben jó egy órát sütjük. Ha szükséges fedő nélkül még piríthatjuk pár percig.
Megjegyzés / tipp:

Ne rakjuk a tölteléket magasan mert megpuffad és kifolyhat az edényből
0 komment 7 ember kedveli lilagondolatok
2014.12.19 11:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zsemlét tejben, vöröshagymát zsíron, apróra vágott, szétzúzott fokhagymát, kicsit hűlni, zsemlékhez keverjük, kacsát belülről, bőre alatt, többi tölteléket, sütőformába rakjuk, órát sütjük, tölteléket magasan, petrezselyemzöld, fűszerkeverékkel, zsemlemorzsával, fokhagymagerezd, pecsenyekacsa, pecsenyekacsa, Fűszervarázs, vöröshagymát, petrezselyem, bedörzsöljük, zsemlemorzsa, majorannával, Ráhelyezzük, sütőformába, vöröshagyma, kifacsarjuk, megáztatjuk, zsemleágyon, töltelékkel, megszórtunk, piríthatjuk, zsemlékhez, fokhagymát, szétzúzott, tölteléket, hozzáadjuk, pecsenyekacsa, zsemle, tojás, fokhagymagerezd, vöröshagyma, csokor petrezselyemzöld, bors majoránna, evőkanál zsír, evőkanál zsemlemorzsa,
Töpörtyűs ínyenckrém
1 komment 18 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Az almás palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Pirított tészta zöldségekkel
1 komment 1 ember kedveli
Sült Busa prémium kategória
0 komment 2 ember kedveli
Karajszeletek ananásszal
0 komment 4 ember kedveli
Olajos halkrém
1 komment 1 ember kedveli
Szilvával töltött csirkemell bacon köntösben
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-ribizlis-mákos lepény
0 komment 1 ember kedveli
Sólet- árpagyönggyel
2 komment 4 ember kedveli
Kacsasült almás savanyú káposztával.
0 komment 3 ember kedveli
Húsos gombás rakott krumpli
0 komment 15 ember kedveli
Kivi szelet
0 komment 6 ember kedveli
HAGYMATOKÁNY
0 komment 8 ember kedveli
Fokhagymás-parmezános sültkrumpli
1 komment 7 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött karalábé vegetáriánus elkészítése.
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.