Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 kg pecsenyekacsa
» 10 db zsemle
» 10 db tojás
» 5-6 db fokhagymagerezd
» 1 fej vöröshagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» bors, só, majoránna
» 5-6 dl tej
» 2 evőkanál zsír
» 1 csomag Knorr Szárnyas Fűszervarázs
» 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk majd hozzáadjuk a tojásokat. A vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a szétzúzott fokhagymát. Egy kicsit hűlni hagyjuk és a zsemlékhez keverjük. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és majorannával.

A kacsát belülről és a bőre alatt amennyire engedi bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Megtöltjük a töltelékkel. A többi tölteléket a sütőformába rakjuk amit előtte vékonyan kikenünk zsírral és megszórtunk zsemlemorzsával.

Ráhelyezzük a kacsát és lefedjük az edényt. 160 C fokos sütőben jó egy órát sütjük. Ha szükséges fedő nélkül még piríthatjuk pár percig.
Megjegyzés / tipp:

Ne rakjuk a tölteléket magasan mert megpuffad és kifolyhat az edényből
0 komment 7 ember kedveli lilagondolatok
2014.12.19 11:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zsemlét tejben, vöröshagymát zsíron, apróra vágott, szétzúzott fokhagymát, kicsit hűlni, zsemlékhez keverjük, kacsát belülről, bőre alatt, többi tölteléket, sütőformába rakjuk, órát sütjük, tölteléket magasan, petrezselyemzöld, fűszerkeverékkel, zsemlemorzsával, fokhagymagerezd, pecsenyekacsa, pecsenyekacsa, Fűszervarázs, vöröshagymát, petrezselyem, bedörzsöljük, zsemlemorzsa, majorannával, Ráhelyezzük, sütőformába, vöröshagyma, kifacsarjuk, megáztatjuk, zsemleágyon, töltelékkel, megszórtunk, piríthatjuk, zsemlékhez, fokhagymát, szétzúzott, tölteléket, hozzáadjuk, pecsenyekacsa, zsemle, tojás, fokhagymagerezd, vöröshagyma, csokor petrezselyemzöld, bors majoránna, evőkanál zsír, evőkanál zsemlemorzsa,
Bajadérka !
2 komment 38 ember kedveli
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
0 komment 4 ember kedveli
Csámcsogó
0 komment 10 ember kedveli
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Zöldborsós Penne
0 komment 1 ember kedveli
Boci szelet
0 komment 15 ember kedveli
Sós burgonyás kifli
0 komment 6 ember kedveli
Húsgolyókkal rakott karfiol
0 komment 4 ember kedveli
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal-
0 komment 6 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Zserbó torta
1 komment 7 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Habos almás pite
1 komment 36 ember kedveli
Titkos epertorta
0 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös -babapiskótás túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös tepsis burgonya
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.