Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Vegyünk elő egy pároló edényt.
Az aljába öntsünk kb. 5 dl vizet, a tetejébe tegyük a megmosott, kifejtett borsót.
Fedő alatt pároljuk meg puhára a borsót.
Nekem ez 10 percet vett igénybe, de az idő függ természetesen a borsó milyenségétől. Az első nyár eleji borsók zsengébbek, a későbbiek nagyobbak, keserűbbek, lassabban főnek.
Ha puha a borsó, öntsük a főzőlébe.
Forraljuk fel, majd keverjük bele a burgonyapelyhet, és a tejfölt.
Sóval, fűszer paprikával ízesítsük.
Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítsük, ízesítsük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Feltétnek elmegy a tükörtojás is
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.04 16:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pároló edényt, aljába öntsünk, tetejébe tegyük, borsó milyenségétől, első nyár, későbbiek nagyobbak, petrezselyemmel, burgonyapelyhet, burgonyapehely, természetesen, milyenségétől, Gluténmentes, paprikával, keserűbbek, Tálaláskor, tükörtojás, zsengébbek, lassabban, Forraljuk, ízesítsük, megmosott, kifejtett, díszítsük, zöldborsó, későbbiek, zöldborsó, fokhagyma, nagyobbak, Feltétnek, ízesítsük, tetejébe, főzőlébe, fejtett zsenge zöldborsó, gerezd fokhagyma, burgonyapehely, tejföl,
|
|
|
|
|