Fogás: desszert, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához valókat gyorsan összegyúrni hűvös helyen, mert a vaj megolvad és kicsapódik. 40 db gombócot formálni belőle és 1 nap hűtőgépben pihentetni.
Töltelék: 28 dkg darált dió, 28 dkg cukor, 6 tojás fehérje fölverve. Lazán összekeverve a diós cukorral.
Kinyújtjuk a gombócokat egyenként vékony négyzetre, megtöltjük, összehatogatjuk a sarkait, kicsit összenyomjuk és gyenge tűzön kisütjük. Végén vanilliás cukorral meghinteni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tanács: Ezt hűvös helyen érdemes készíteni, mert a tészta olvad. Enyhén összenyomjuk középen a négy sarkát a sütiknek amikor összehajtottuk. Akkor jó, ha sülés közben, mint a rózsabimbó megnyílik egy kicsit, és a sárga tésztában látszik a barna dió. Ha nagyon összenyomjuk, akkor nem nyílik meg egy kicsit a közepe (bár attól még jó), vagy ha csak ráhajtogatjuk, akkor kiterül, és a közepe puszedlinál is szárazabb lesz.
Ez igen omlós finom süti.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.16 17:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztához valókat, diós cukorral, gombócokat egyenként, tészta olvad, négy sarkát, sütiknek amikor, rózsabimbó megnyílik, sárga tésztában, közepe puszedlinál, összehatogatjuk, összehajtottuk, ráhajtogatjuk, összekeverve, összenyomjuk, összenyomjuk, összenyomjuk, összegyúrni, Töltelékhez, puszedlinál, meghinteni, kicsapódik, rózsabimbó, Kinyújtjuk, gombócokat, megtöltjük, hűtőgépben, pihentetni, négyzetre, egyenként, tésztához, vanilliás, készíteni, szárazabb, szerelmes, tésztában, Tésztához, liszt, citrom leve, tojás sárgája, pici, Töltelékhez, darált, cukor,
|
|
|
|
|