Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zürichi gombás borjú, rösztivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 / 2 kg burgonya
» 2 ek-nyi aprított hagyma
» 15 dkg gomba
» 40 dkg borjúszelet
» 1-2 ek. liszt
» vaj
» 1 dl fehérbor
» 2.5 dl tejszín
» olaj
» só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát előző nap héjában sós vízben megfőzöm.
A gombát megtisztítom, majd negyedekre felvágom.
Kevés olajon megpiritom a csíkokra vágott húst , picit sózom és borsozom, majd puhára párolom.
Amikor kész a hús , kiveszem a serpenyőből egy tányérra és a maradék olajon a negyedelt gombát kezdem párolni, a bort aláöntöm.sózom , borsozom.
A pár perc alatt puhára párolom .Most a húst visszarakom a gomba mellé és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítem az egészet.
Ezután csinálom meg a rösztit.
A burgonyát káposztareszelőn lereszelem, négyfelé osztom.
Ha kell egy kicsit utána sózok.
Egy kicsi serpenyőben olajat melegítek,a burgonyát / negyedét / belerakom , kicsit bele is nyomkodom.
Közepes tűzön mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Mind a négy rösztit így sütöm meg.

Tálalása:a rösztit rárakom a tányérra és köré kanalazom a ragút, petrezselyemmel díszítem.
Megjegyzés / tipp:

Kiadós, de finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.07.18 21:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát előző, gombát megtisztítom, csíkokra vágott, maradék olajon, negyedelt gombát, bort aláöntöm, húst visszarakom, gomba mellé, liszttel elkevert, burgonyát káposztareszelőn, kicsit utána, kicsi serpenyőben, négy rösztit, rösztit rárakom, káposztareszelőn, petrezselyemmel, megtisztítom, serpenyőben, visszarakom, serpenyőből, borjúszelet, megpiritom, lereszelem, negyedekre, tejszínnel, burgonyát, belerakom, melegítek, burgonyát, negyedelt, nyomkodom, besűrítem, burgonyát, kanalazom, rösztivel, felvágom, elkevert, burgonya, tányérra, fehérbor, burgonya, ek-nyi aprított hagyma, gomba, borjúszelet, liszt, fehérbor, tejszín, olaj, bors,
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell Wellington módra
1 komment 18 ember kedveli
Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Mátrai betyár eldele
0 komment 16 ember kedveli
Túrós csusza
1 komment 2 ember kedveli
Őszibarack
0 komment 9 ember kedveli
frankfurti leves ahogy a Nagyi készíti
0 komment 20 ember kedveli
Körtés kókuszos szelet csokiöntettel !
0 komment 2 ember kedveli
Puliszka gombával gazdagon
0 komment 6 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 3 ember kedveli
Pennetészta cukkinivel és fetával !
0 komment 6 ember kedveli
Köménymagos rudacskák
0 komment 4 ember kedveli
Banános madártej
0 komment 3 ember kedveli
Túrós mákos szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Sajtos rúd másként
0 komment 14 ember kedveli
Csirkemájas kenőke
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.