Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zürichi gombás borjú, rösztivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 / 2 kg burgonya
» 2 ek-nyi aprított hagyma
» 15 dkg gomba
» 40 dkg borjúszelet
» 1-2 ek. liszt
» vaj
» 1 dl fehérbor
» 2.5 dl tejszín
» olaj
» só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát előző nap héjában sós vízben megfőzöm.
A gombát megtisztítom, majd negyedekre felvágom.
Kevés olajon megpiritom a csíkokra vágott húst , picit sózom és borsozom, majd puhára párolom.
Amikor kész a hús , kiveszem a serpenyőből egy tányérra és a maradék olajon a negyedelt gombát kezdem párolni, a bort aláöntöm.sózom , borsozom.
A pár perc alatt puhára párolom .Most a húst visszarakom a gomba mellé és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítem az egészet.
Ezután csinálom meg a rösztit.
A burgonyát káposztareszelőn lereszelem, négyfelé osztom.
Ha kell egy kicsit utána sózok.
Egy kicsi serpenyőben olajat melegítek,a burgonyát / negyedét / belerakom , kicsit bele is nyomkodom.
Közepes tűzön mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Mind a négy rösztit így sütöm meg.

Tálalása:a rösztit rárakom a tányérra és köré kanalazom a ragút, petrezselyemmel díszítem.
Megjegyzés / tipp:

Kiadós, de finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.07.18 21:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát előző, gombát megtisztítom, csíkokra vágott, maradék olajon, negyedelt gombát, bort aláöntöm, húst visszarakom, gomba mellé, liszttel elkevert, burgonyát káposztareszelőn, kicsit utána, kicsi serpenyőben, négy rösztit, rösztit rárakom, káposztareszelőn, petrezselyemmel, megtisztítom, serpenyőben, visszarakom, serpenyőből, borjúszelet, megpiritom, lereszelem, negyedekre, tejszínnel, burgonyát, belerakom, melegítek, burgonyát, negyedelt, nyomkodom, besűrítem, burgonyát, kanalazom, rösztivel, felvágom, elkevert, burgonya, tányérra, fehérbor, burgonya, ek-nyi aprított hagyma, gomba, borjúszelet, liszt, fehérbor, tejszín, olaj, bors,
Márton szelet
0 komment 2 ember kedveli
Palacsinta citromos-túrós
0 komment 1 ember kedveli
Sex on the beach (hűsítő női koktél)
0 komment 4 ember kedveli
Pina colada koktél
0 komment 4 ember kedveli
Kosárka a Nagymamámtól
0 komment 2 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Ananászos sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés teasütemény
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
0 komment 9 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
1 komment 14 ember kedveli
Margarita koktél
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Karamellás csokis keksz !
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi tojáslikőr
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.