Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zürichi gombás borjú, rösztivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 / 2 kg burgonya
» 2 ek-nyi aprított hagyma
» 15 dkg gomba
» 40 dkg borjúszelet
» 1-2 ek. liszt
» vaj
» 1 dl fehérbor
» 2.5 dl tejszín
» olaj
» só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát előző nap héjában sós vízben megfőzöm.
A gombát megtisztítom, majd negyedekre felvágom.
Kevés olajon megpiritom a csíkokra vágott húst , picit sózom és borsozom, majd puhára párolom.
Amikor kész a hús , kiveszem a serpenyőből egy tányérra és a maradék olajon a negyedelt gombát kezdem párolni, a bort aláöntöm.sózom , borsozom.
A pár perc alatt puhára párolom .Most a húst visszarakom a gomba mellé és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítem az egészet.
Ezután csinálom meg a rösztit.
A burgonyát káposztareszelőn lereszelem, négyfelé osztom.
Ha kell egy kicsit utána sózok.
Egy kicsi serpenyőben olajat melegítek,a burgonyát / negyedét / belerakom , kicsit bele is nyomkodom.
Közepes tűzön mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Mind a négy rösztit így sütöm meg.

Tálalása:a rösztit rárakom a tányérra és köré kanalazom a ragút, petrezselyemmel díszítem.
Megjegyzés / tipp:

Kiadós, de finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.07.18 21:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát előző, gombát megtisztítom, csíkokra vágott, maradék olajon, negyedelt gombát, bort aláöntöm, húst visszarakom, gomba mellé, liszttel elkevert, burgonyát káposztareszelőn, kicsit utána, kicsi serpenyőben, négy rösztit, rösztit rárakom, káposztareszelőn, petrezselyemmel, megtisztítom, serpenyőben, visszarakom, serpenyőből, borjúszelet, megpiritom, lereszelem, negyedekre, tejszínnel, burgonyát, belerakom, melegítek, burgonyát, negyedelt, nyomkodom, besűrítem, burgonyát, kanalazom, rösztivel, felvágom, elkevert, burgonya, tányérra, fehérbor, burgonya, ek-nyi aprított hagyma, gomba, borjúszelet, liszt, fehérbor, tejszín, olaj, bors,
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Vadkacsamáj pástétom
0 komment 5 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres gombával töltött, göngyölt karaj!
0 komment 8 ember kedveli
Sült Busa prémium kategória
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 23 ember kedveli
Piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Sajt tekercs
0 komment 14 ember kedveli
Raffaello süti
0 komment 16 ember kedveli
Ínycsiklandó sajtkrémleves
0 komment 12 ember kedveli
Bögrében sült süti 5 perc alatt MIKRÓBAN
0 komment 11 ember kedveli
Almás morzsás muffin !
1 komment 4 ember kedveli
Darált hússal töltött gomba
0 komment 15 ember kedveli
Pudingos gyümölcsrizs
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.