Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zürichi gombás borjú, rösztivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 / 2 kg burgonya
» 2 ek-nyi aprított hagyma
» 15 dkg gomba
» 40 dkg borjúszelet
» 1-2 ek. liszt
» vaj
» 1 dl fehérbor
» 2.5 dl tejszín
» olaj
» só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát előző nap héjában sós vízben megfőzöm.
A gombát megtisztítom, majd negyedekre felvágom.
Kevés olajon megpiritom a csíkokra vágott húst , picit sózom és borsozom, majd puhára párolom.
Amikor kész a hús , kiveszem a serpenyőből egy tányérra és a maradék olajon a negyedelt gombát kezdem párolni, a bort aláöntöm.sózom , borsozom.
A pár perc alatt puhára párolom .Most a húst visszarakom a gomba mellé és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítem az egészet.
Ezután csinálom meg a rösztit.
A burgonyát káposztareszelőn lereszelem, négyfelé osztom.
Ha kell egy kicsit utána sózok.
Egy kicsi serpenyőben olajat melegítek,a burgonyát / negyedét / belerakom , kicsit bele is nyomkodom.
Közepes tűzön mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Mind a négy rösztit így sütöm meg.

Tálalása:a rösztit rárakom a tányérra és köré kanalazom a ragút, petrezselyemmel díszítem.
Megjegyzés / tipp:

Kiadós, de finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.07.18 21:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát előző, gombát megtisztítom, csíkokra vágott, maradék olajon, negyedelt gombát, bort aláöntöm, húst visszarakom, gomba mellé, liszttel elkevert, burgonyát káposztareszelőn, kicsit utána, kicsi serpenyőben, négy rösztit, rösztit rárakom, káposztareszelőn, petrezselyemmel, megtisztítom, serpenyőben, visszarakom, serpenyőből, borjúszelet, megpiritom, lereszelem, negyedekre, tejszínnel, burgonyát, belerakom, melegítek, burgonyát, negyedelt, nyomkodom, besűrítem, burgonyát, kanalazom, rösztivel, felvágom, elkevert, burgonya, tányérra, fehérbor, burgonya, ek-nyi aprított hagyma, gomba, borjúszelet, liszt, fehérbor, tejszín, olaj, bors,
Mazsolás rizs
0 komment 4 ember kedveli
hagymás pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 2 ember kedveli
Tárcsán sült csirkecomb
0 komment 6 ember kedveli
Sült csirke; pola módra
2 komment 10 ember kedveli
Túróval töltött tojás sütve
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás tészta zsemlemorzsával
1 komment 4 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Borsóleves vajas galuskával.
0 komment 5 ember kedveli
Karamellás csokis keksz !
0 komment 4 ember kedveli
Eperkrémleves.
0 komment 12 ember kedveli
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével
2 komment 17 ember kedveli
Sajtleves zellerszárral.
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges olajbogyós csirke !
0 komment 2 ember kedveli
Diótorta
0 komment 6 ember kedveli
Farsangi túrófánk, rumos baracköntettel
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.