Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és minimum 1 ujjnyi széles karikákra vagy szeletekre vágjuk. Egy kevés vaníliás cukorral megszórjuk és rummal meglocsoljuk. Állni hagyjuk addig, amíg a palacsintatésztát kikeverjük
Lisztből, tojásból, vízből, 1 kiskanál cukorból + a maradék vaníliás cukorból, csipet sóból, 1 kanál olajból és fél tasak sütőpor hozzáadásával sűrű, tényleg sűrű palacsintatésztát keverünk. Sajnos nem tudok arányokat mondani, csak a tojást, mert abból kettőt raktam, a többi adalékot csak úgy érzésre, míg megfelelő tésztát kaptam. Elég sok kell, mert az a jó, ha az almára megpróbáljuk jó vastagon felvarázsolni a masszát.
Felforrósítjuk az olajat, és az almaszeleteket a palacsintatésztában jól-jól megforgatjuk, ezután forró olajban készre sütjük. Nem kell sok idő. Itatóspapírra szedjük, vaníliás porcukorral meghintjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Frissen, enyhén melegen a legfinomabb.
|
|
|
|
0 komment
|
28 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.27 14:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
téli estékre-, almákat meghámozzuk, kevés vaníliás, palacsintatésztát kikeverjük, maradék vaníliás, többi adalékot, almára megpróbáljuk, Felforrósítjuk, almaszeleteket, hozzáadásával, Itatóspapírra, felvarázsolni, megforgatjuk, megpróbáljuk, meglocsoljuk, porcukorral, meghámozzuk, legfinomabb, magházukat, kikeverjük, szeletekre, meghintjük, megszórjuk, arányokat, megfelelő, karikákra, tojásból, vaníliás, Lisztből, cukorból, cukorral, kiskanál, vaníliás, alma, liszt, tojás, csomag vaníliás cukor, kiskanál cukor, csipet, csomag sütőpor, kanál olaj, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|