Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Képviselőfánk tejszínhabbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 20 dkg liszt
» 7 db tojás
» 10 dkg zsír
» 2 dl forró víz
» Krémhez:
» 3 db tojás
» 6 dkg liszt
» 1/2 rúd vanília
» 10 dkg cukor
» 3,5 dl tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy kb. 3 literes fazékba 2dl forró vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt. Ha a zsír elolvadt, s a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet és a fakanállal addig keverjük, míg összeáll. Kb. 2-3 perc. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk egyenként a tojásokat, s mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságra diónagyságú halmokat helyezünk, tetejüket simává igazítjuk, s ezt a tésztát 1óráig pihentetjük. Igen fontos a sütése! Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. Kb.200 fok. A sütő ajtaját 15percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. 15-20 percnyi sütés után még kb. 10percig csendes tűznél ropogósra sütjük. Ha nem sült elég ropogósra, a tészta ellágyul. Sütés után a tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük és vanília krémmel megtöltjük. Tetejére tejszínhabot teszünk, vagy ízlés szerint porcukorral hintjük, illetve karamellel leöntjük. Vaníliakrém hozzávalók: 3db tojás 3,5dl tej 6dkg liszt 10dkg cukor 1/2 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliacukor Különválasztom a tojás sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-val gőz felett kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel, hozzáadjuk a forró tejet, és folytonos keverés mellett a tűzhelynél addig főzzük, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy elválik a lábas aljától. Levéve a tűzről, még forrón hozzáadjuk kanalanként vagy kisebb részletekben a tojáshabot. Hideg tálba tesszük hűlni.
Megjegyzés / tipp:

Megéri a fáradtságot.
0 komment 4 ember kedveli francesca
2013.12.04 14:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zsír elolvadt, fakanállal addig, tűzről levéve, zsírozott sütőlapra, tésztát 1óráig, sütő ajtaját, tészta összeesik, tészta ellágyul, tetejét levágjuk, tojás sárgáját, tojássárgájákat elkeverjük, megmaradt cukorral, megmaradt hideg, forró tejet, tűzhelynél addig, lábas aljától, tojássárgájákat, tojásfehérjéket, Különválasztom, Képviselőfánk, tejszínhabbal, félretesszük, tejszínhabot, vaníliacukor, részletekben, Vaníliakrém, kanalanként, pihentetjük, diónagyságú, porcukorral, hozzáöntjük, fáradtságot, hozzáadjuk, megtöltjük, hozzáadjuk, tűzhelynél, fakanállal, Egyenletes, elkeverjük, vaníliával, hozzávalók, távolságra, liszt, tojás, zsír, forró víz, Krémhez, tojás, liszt, vanília, cukor,
Örmény májas zöldségleves !
0 komment 1 ember kedveli
Egyszerű csíkos bon bon
0 komment 1 ember kedveli
Sárgadinnye krémleves tejszínhabbal
0 komment 1 ember kedveli
Gyermekcsemege tallér
0 komment 8 ember kedveli
Macskaszem
0 komment 9 ember kedveli
Sajtos,sonkás buci
1 komment 9 ember kedveli
Túrós-barackos-kakaós szelet
0 komment 1 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Finom őszi pite
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos csibék
0 komment 17 ember kedveli
Meggy eltevése
0 komment 2 ember kedveli
Birsalmasajt
0 komment 9 ember kedveli
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
0 komment 1 ember kedveli
Almával rakott sertésborda!
1 komment 10 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Szilvabefőttes-lekváros sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.