Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolbászos pompos recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 2 tepsi pomposhoz
» 1,5 kg liszt
» 1,5 liter tej
» 7,5 dkg élesztő
» só
» 1 evőkanál kristálycukor
» 10 dkg olvasztott sertészsír
» 1 tojás
» 50 dkg füstölt kolbász
» 20 dkg füstölt szalonna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy liter langyos tejet tálba öntünk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, hozzátesszük a liszt nagy részét, az olvasztott zsírt, megsózzuk, és elkezdjük dagasztani. Közben apránként pótoljuk a lisztet, és ha szükséges, a langyos tejet. Se túl puha, se túl lágy tésztánk ne legyen. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, és ha már elválik a táltól és a kezünktől is, akkor kilisztezzük az edény alját és oldalát, és abban egy órán át kelesztjük.
Közben a kolbászt vékony karikákra, a szalonnát kockákra vágjuk. Ezeket külön edényben, egy evőkanálnyi zsírban kicsit átsütjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és négy gombócot készítünk belőle. Kicsit itt is pihentetjük. Két tepsit kikenünk zsírral.
A bucikat egyenként kisodorjuk. Az első lapot nyújtófa segítségével a tepsi aljába fektetjük. Kicsit felnyomkodjuk az oldalára is a tésztát, nehogy kifolyjon a kolbászzsír. Megrakjuk a kisült kolbász felével, kicsit a zsírjával is megöntözzük, majd befedjük a második lappal. Villával átszurkáljuk a tetejét, és még itt is kelesztjük.
A maradék két tésztát úgy készítjük el, mint a kalácsot. Egyenként kisodorjuk, rászórjuk a maradék kolbászdarabkákat és a sült szalonnát, majd kevés zsírral is meglocsoljuk. A tészta két oldalát felhajtjuk, és hosszában feltekerjük. A második tepsibe tesszük, a két rúd között kicsit zsírral megkenjük, nehogy összesüljenek. Mindegyik pompos tetejét felvert tojással átkenjük. Kicsit még pihentetjük, és előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Mint olvashatjátok, kétféleképpen készül. Van aki feltekeri, mint a kalácsot, és van aki kinyújtja tepsi nagyságra, és ráhelyezi töltés után a másik tésztát. Kinek mi a szimpatikus.
0 komment 5 ember kedveli mildiko50
2012.01.22 00:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liter langyos, liszt nagy, olvasztott zsírt, langyos tejet, edény alját, kolbászt vékony, szalonnát kockákra, evőkanálnyi zsírban, megkelt tésztát, bucikat egyenként, első lapot, tepsi aljába, kisült kolbász, második lappal, maradék kolbászdarabkákat, sült szalonnát, második tepsibe, másik tésztát, belemorzsoljuk, kétféleképpen, kristálycukor, gyúródeszkára, előmelegített, összesüljenek, olvashatjátok, felnyomkodjuk, kilisztezzük, segítségével, átszurkáljuk, hozzátesszük, meglocsoljuk, pihentetjük, pihentetjük, evőkanálnyi, megöntözzük, kolbászzsír, feltekerjük, kidolgozzuk, szimpatikus, kisodorjuk, kelesztjük, kisodorjuk, dagasztani, olvasztott, tepsi pomposhoz, liszt, liter, élesztő, evőkanál kristálycukor, olvasztott sertészsír, tojás, füstölt kolbász, füstölt szalonna,
Cappuccino torta
0 komment 2 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 4 ember kedveli
5 perces bögrés süti
0 komment 18 ember kedveli
Tojásos sóskaleves recept
0 komment 2 ember kedveli
Csicsóka pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Márvány muffin
0 komment 4 ember kedveli
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
0 komment 3 ember kedveli
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal
0 komment 6 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Csigapörkölt
2 komment 22 ember kedveli
Banános kalács
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros gyümölcsleves
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Pavlova-torta
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös csodasüti
0 komment 14 ember kedveli
Banán palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.