Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromos-paradicsomos csirkecomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 8 db. csirkecomb
» 4 közepes fej hagyma
» 2 db. citrom
» 6 gerezd fokhagyma
» 2 kk.oregánó
» 6 ek. olivaolaj
» só
» őrőlt bors
» 2,5 dl vízben feloldott 1/2 tyúkhúsleveskocka
» 2 ek. paradicsompüré
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vöröshagymákat megtisztítjuk és 8 darabba vágjuk.
Az egyik citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A másikat felszeleteljük vékonyan.
A fokhagymát meghámozzuk, és egy tálba nyomjuk. A reszelt citromhéjat, az oregánót és 4 ek olajat hozzáadunk, megsózzuk, megborsozzuk és simára keverve a combokra kenjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A hagymát a maradék olajon serpenyőben aranybarnára sütjük, és a combokat egymás mellé belefektetjük.
A sütőben (4-5. fokozat) 10 percig sütjük, majd a húst megfordítjuk, és a citromkarikákat ráfektetjük. A húslevessel és a citromlével meglocsoljuk, és még 20 percig sütjük.
A csirkecombokat és a citromszeleteket kivesszük, és melegen tartjuk. A mártást turmixoljuk, és a paradicsompürét belekeverjük. Ízesítjük, felforraljuk, majd a csirkecombokra locsolva, a citromszeletekkel díszítve tálaljuk.Mellé borsós rízset adunk
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.26 08:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymákat megtisztítjuk, egyik citrom, levét kinyomjuk, másikat felszeleteljük, fokhagymát meghámozzuk, tálba nyomjuk, reszelt citromhéjat, combokra kenjük, maradék olajon, combokat egymás, húst megfordítjuk, citromkarikákat ráfektetjük, citromlével meglocsoljuk, citromszeleteket kivesszük, mártást turmixoljuk, paradicsompürét belekeverjük, csirkecombokra locsolva, citromszeletekkel díszítve, citromszeleteket, citromkarikákat, paradicsompürét, csirkecombokat, paradicsompüré, csirkecombokra, felszeleteljük, vöröshagymákat, belefektetjük, megtisztítjuk, előmelegítjük, felforraljuk, megborsozzuk, belekeverjük, megfordítjuk, aranybarnára, paradicsomos, meglocsoljuk, húslevessel, citromlével, ráfektetjük, turmixoljuk, citromhéjat, serpenyőben, lereszeljük, meghámozzuk, csirkecomb, közepes hagyma, citrom, gerezd fokhagyma, oregánó, olivaolaj, őrőlt bors, paradicsompüré,
Nyári könnyű saláta
0 komment 2 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
Kukoricás-tejszínes rizssaláta
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes paradicsomos tészta hússal sajttal
0 komment 7 ember kedveli
fűszeres gombaleves
0 komment 3 ember kedveli
Zabpelyhes-lencsefasírt
0 komment 14 ember kedveli
Sajtos, joghurtos csirkemell
0 komment 16 ember kedveli
Kelt copfocskák
0 komment 1 ember kedveli
Isteni eledel
0 komment 24 ember kedveli
Gombás-túrós vega fasírt
0 komment 1 ember kedveli
Szedres pohárkrém
0 komment 1 ember kedveli
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
0 komment 8 ember kedveli
Túrós- mákos béles
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Orosz Pierogi !
1 komment 6 ember kedveli
Sütőtökös sárgarépa püré
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.