Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kevés olajon, csipet sóval, fedő alatt puhára pároljuk a brokkolit. Közben bő vízzel, kevés sóval feltesszük az orsó tésztát főni, mert így egyszerre lesz kész a brokkoli püré és a tészta.
Mikor megpuhult a brokkoli, villával, vagy burgonyanyomóval pépesre törjük. Beletesszük a tejszínt, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét (a levével óvatosan!). Ezeket összekeverjük és egyet forralunk rajta.
Ezután a tésztát és a brokkoli krémet összekeverjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én színes orsóval is szoktam készíteni. Úgy dekoratívabb.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
zi
2012.04.01 20:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
orsó tésztát, brokkoli püré, fokhagymanyomón áttört, citrom reszelt, levével óvatosan, brokkoli krémet, burgonyanyomóval, fokhagymanyomón, összekeverjük, összekeverjük, dekoratívabb, Beletesszük, fokhagymát, szarvacska, feltesszük, Brokkolis, egyszerre, brokkolit, megpuhult, készíteni, forralunk, fokhagyma, brokkoli, óvatosan, brokkoli, pároljuk, brokkoli, brokkoli, villával, tejszínt, orsóval, pépesre, brokkoli mirelit vagy friss, tejszín, kisebb fokhagyma, citrom héja leve, olaj,
|
|
|
|
|
Tócsni
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|