Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg tarkabab
» 1 db vöröshagyma
» 3 db sárgarépa
» 1 db fehérrépa
» ½ zeller
» 4 evőkanál olaj
» liszt a habaráshoz
» 1 evőkanál pirospaprika
» só, bors, 2 db babérlevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és egy magas lábasban olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről megszórjuk pirospaprikával, visszatesszük a tűzre és belerakjuk a megpucolt sárgarépát, fehérrépát és a zellert. Hagyjuk pár percet pirulni és rátesszük a megmosott babot, melyet előző este beáztattunk, vagy akár mirelit bab is jó. Felöntjük vízzel és nagylángon főzni kezdjük. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Közepes lángon a bab puhulásáig főzzük. Amikor a bab már puha habarást készítünk és belekeverjük a kész bablevesbe. Forrón tálaljuk ízlés szerint tejfölt kínálhatunk a bableves mellé.
Megjegyzés / tipp:

Akik szeretik a savanyú ízeket azok tálalás után ízesíthetik kevés savanyú káposztával a bablevest.
1 komment 4 ember kedveli gera05
2011.12.28 13:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.25. 23:13 (#1)
Ez egy elég szegényes bableves, de ha csak ennyire telik, nincs mit tenni! Olyan, hogy mirelit bab nemlétezik! A Mirelite egy márkanév, melyet a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság hozott létre. A Mirelite név egy mozaikszó, mely a Mezőgazdasági és Ipari Rt. + Elite rövidítésekből ered. Az emberek előszeretettel használják a fagyasztott termékek megnevezésére, ami marhaság! A felvidéki Diószegen létesült hűtőipari gyár működése 1943-ban kezdődött, amikor a cég hűtött élelmiszerek készítésével kezdett foglalkozni. Ez a vállalat készített Magyarországon elsőként gyorsfagyasztott készítményeket, a termékek a Frigelite márkanevet viselték, majd 1945-től MIRELITE márkanév alatt futott tovább.
2010 - A MIRSA Pest megyei Hűtőipari Zrt. megvásárolta a MIRELITE márkanevet, megújította a logót, és ezzel a tradicionális márka tovább él.
Címkék
habaráshoz1 evőkanál, hagymát felaprítjuk, magas lábasban, tűzről megszórjuk, megpucolt sárgarépát, megmosott babot, kész bablevesbe, bableves mellé, savanyú ízeket, pirospaprikával, megdinszteljük, babérlevéllel, visszatesszük, belekeverjük, pirospaprika, ízesíthetik, kínálhatunk, beáztattunk, felaprítjuk, káposztával, vöröshagyma, megszórjuk, sárgarépát, nagylángon, bablevesbe, fehérrépát, babérlevél, puhulásáig, belerakjuk, habaráshoz, ízesítjük, megmosott, bablevest, Felöntjük, megpucolt, tarkabab, vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller, evőkanál olaj, liszt habaráshoz, evőkanál pirospaprika, bors babérlevél,
Csípős csirkés óriáskagyló-szójás chilis mártással
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos-sós rúd
0 komment 14 ember kedveli
Almás pite búzadarával
0 komment 1 ember kedveli
Krumplipüré pinkben
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell torta
0 komment 11 ember kedveli
Teasütemény
0 komment 4 ember kedveli
Raffaello süti
0 komment 16 ember kedveli
Jeges paradicsomleves
1 komment 4 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Majorannás krumplifőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Sós stangli
0 komment 6 ember kedveli
Banános-vaníliás guba
0 komment 6 ember kedveli
Hűtős lángos
0 komment 14 ember kedveli
Bundás alma
0 komment 4 ember kedveli
Egzotikus csirkesaláta ananásszal és paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Szarvas ragu
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.