Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy mély tálba szitálom a lisztet, rászórom a darabolt Rama margarint, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és egy tojássárgát. A tésztát jól összegyúrom és hűtőben pihentetem 15-20 percet.
Ujjnyi vastagra sodrom a tésztát több részletben és kb. 10 cm-es darabokra vagdosom. Olyanra formázom, mintha egy-egy ujj lenne.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket nem túl szorosan egymás mellé, a tetejüket megkenem tojássárgával, majd egy-egy felezett mandulát nyomok mindegyiknek az elejére, ez lesz a köröm.
Szezámmaggal megszórom őket, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt, a gőz fölött felolvasztott csokoládéval megfestem a mandulák tetejét.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ezek a csontos kis ujjak nagyon finomak.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szabonori
2014.02.02 17:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mély tálba, darabolt Rama, darált diót, egész tojást, tésztát több, tetejüket megkenem, mandulák tetejét, tojássárgával, felolvasztott, előmelegített, csokoládéval, mindegyiknek, Sütőpapírral, tojássárgája, Szezámmaggal, tojássárgát, összegyúrom, pihentetem, körülbelül, részletben, Boszorkány, finomliszt, megfestem, tetejüket, margarint, darabokra, csokoládé, megszórom, szezámmag, darabolt, mandulák, rászórom, vagdosom, tojássárgája, tojás, evőkanál szezámmag, cukor, finomliszt, darált dió, Rama margarin, mandula hámozott felezett, csokoládé,
|
|
|
|
|