Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A retket és a répát megtisztítjuk, majd külön-külön nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk, később a levét kicsavarjuk.
A mogyoró egy részét megdaráljuk.
Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot, majoránnát és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá.
A salátát külön-külön, alkotórészenként is tálalhatjuk, így mindenki kedvére keverheti, szájíze szerint, vagy összekeverjük a répát és retket, kis tálkákba osztjuk, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A salátával és a répával külön díszt készíthetünk,pl-ul rózsát így még kívánatosabbá varázsolhatjuk a salátáinkat.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.30 09:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
répát megtisztítjuk, retket kicsit, levét kicsavarjuk, részét megdaráljuk, öntet elkészítése, salátát külön-külön, répával külön, alkotórészenként, petrezselyemzöld, varázsolhatjuk, megtisztítjuk, kívánatosabbá, összekeverjük, készíthetünk, ételízesítőt, jégcsapretek, petrezselyem, lereszeljük, tálalhatjuk, salátáinkat, elkészítése, megdaráljuk, kicsavarjuk, olívaolajat, hozzáadjuk, majoránnát, fokhagymát, mogyoróval, joghurthoz, keverheti, megsózzuk, majoránna, tejfölhöz, jégcsapretek, sárgarépa, tejföl joghurt, erdei mogyoró, bors, fokhagyma, kapor, majoránna, olívaolaj, saláta,
|
|
|
|
|