Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Óriásropi - Grissini recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 150 g finomliszt
» 150 g rétesliszt
» 10 g friss élesztő
» 1 kávéskanál cukor
» 1 teáskanál
» 2 evőkanál olvasztott vaj
» 120-130 ml tej és víz feles keveréke
» 50-100 g finomra reszelt sajt
» késhegynyi őrölt kömény
» 1 tojássárgája
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A liszteket, sajtot, sót, cukrot, köményt egy tálba teszem. Hozzáadom a vajat. Meglangyosítom a vizes tejet, az élesztőt elkeverem benne, beleöntöm a tálba. Egy villával összekeverem, majd kézzel jól átgyúrom, dagasztom, kb. 5 percig. Ha kíván, akkor vizet tehetünk hozzá, de csak evőkanalanként.
Letakarva hagyom kelni duplájára.
Ha megkelt, átgyúrom a tésztát, egy vastagabb hengert formázok belőle, és késsel kb. 20-25 egyforma szeletet vágok. 10 percig pihentetem, majd egyenként 35 cm hosszú rudakat sodrok a szeletekből (vagy ahogy a leghosszabb tepsi engedi). Beleteszem a tepsibe egymás mellé. Pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával megkenem. Beszórhatjuk durva sóval, köménymaggal, szezámmaggal is, én most nem tettem. Hagyom 10 percet kelni, addig begyújtom a sütőt 200 fokra, betolom a tepsit, és aranysárgára sütöm őket, kb. 15-20 perc alatt.
Megjegyzés / tipp:

15 perc után sűrűn figyelni kell
0 komment 10 ember kedveli nyuszko0
2013.05.18 22:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba teszem, vizes tejet, élesztőt elkeverem, villával összekeverem, vastagabb hengert, leghosszabb tepsi, tepsibe egymás, tojássárgájával, evőkanalanként, Meglangyosítom, Beszórhatjuk, tojássárgája, köménymaggal, aranysárgára, összekeverem, szezámmaggal, szeletekből, leghosszabb, késhegynyi, olvasztott, pihentetem, Beleteszem, finomliszt, rétesliszt, kávéskanál, liszteket, elkeverem, Hozzáadom, beleöntöm, egyenként, begyújtom, vastagabb, Óriásropi, finomliszt, rétesliszt, friss élesztő, kávéskanál cukor, teáskanál, evőkanál olvasztott, feles keveréke, finomra reszelt sajt, késhegynyi őrölt kömény, tojássárgája,
Gombás korhelyleves
0 komment 1 ember kedveli
Tíz perces bögrés-mézes
0 komment 12 ember kedveli
Kuglóf-ahogy én csinálom-
0 komment 21 ember kedveli
Aszalt gyümölcsös csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Szarvas tallérok gombával
0 komment 2 ember kedveli
Kefires palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Töltött gombafejek-saláta ágyon.
0 komment 1 ember kedveli
Pulykasült
0 komment 3 ember kedveli
Székelygulyás.
0 komment 12 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Borban pácolt sertéstarja
0 komment 7 ember kedveli
Pikáns csirkeragu
1 komment 6 ember kedveli
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal.
0 komment 8 ember kedveli
Meglepetés
0 komment 4 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.