Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dióhabos almás pite recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» Az alsó tésztalaphoz:
» 30 dkgliszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» csipetnyi
» A töltelékhez:
» 2 kg alma
» 20 dkg cukor
» 2 kiskanál fahéj
» A felső tésztához:
» 4 tojás
» az alsó tésztából megmaradt 2 tojásfehérje
» 6 evőkanál cukor
» 2 kanál rétes
» 6 evőkanál rétesliszt
» A tetejére:
» dúrvára darabolt dió
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi( 25x35 cm) aljára terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük (elősütjük) .A töltelékhez az almákat megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral és fahéjjal, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
Az almát egyenletes vastagságban az elősütött tésztára kenjük.
A 6 tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk. Amikor a hab jó kemény, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, és azokkal is verjük a habot 2-3 percig. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba az előzőleg összekevert lisztet és diót.
A diós habot elsimítjuk az almatöltelék tetején, és megszórjuk a darabos dióval. és színes cukor reszelékkel.Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.10 07:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
alsó tésztalaphoz, felső tésztához, alsó tésztából, alsó tésztához, vajat összemorzsoljuk, tésztát lisztezett, nagyobb tepsi, almákat megpucoljuk, leve elpárolog, almát egyenletes, elősütött tésztára, előzőleg összekevert, diós habot, almatöltelék tetején, darabos dióval, tojásfehérjéből, összemorzsoljuk, tojássárgákat, előmelegített, Összekeverjük, beleforgatjuk, Megszurkáljuk, Előmelegített, tojássárgákat, gyúródeszkán, tojássárgája, vastagságban, tojásfehérje, almatöltelék, belekeverjük, tésztalaphoz, reszelékkel, belegyúrjuk, lereszeljük, összekevert, töltelékhez, megpucoljuk, töltelékhez, rétesliszt, lisztezett, tojáshabba, alsó tésztalaphoz, dkgliszt, vaj, porcukor, tojássárgája, csipetnyi, töltelékhez, alma, cukor, kiskanál fahéj, felső tésztához, tojás, evőkanál cukor, kanál rétes, evőkanál rétesliszt, tetejére, dúrvára darabolt,
Krumplisaláta szabolcsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Szarvascomb nyárson
0 komment 2 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 1 ember kedveli
Vatta szelet
0 komment 4 ember kedveli
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal)
1 komment 4 ember kedveli
Havas háztető
1 komment 8 ember kedveli
Majonéz paleo
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Krémes piskóta csokireszelékkel
0 komment 2 ember kedveli
Túrófánk
1 komment 5 ember kedveli
Nagyszerű sós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos brokkolikrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Hideg szederturmix
0 komment 1 ember kedveli
Töltött Zsömle
0 komment 6 ember kedveli
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.