Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bográcsgulyás recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 1.5kg.marhahús/lábszár (kockára vágva)
» 3 .db. vöröshagyma
» 5 .gerezd fokhagyma
» 2 ,evőkanál édes nemes pirospaprika
» 3 db zöldpaprika
» 2 db. paradicsom
» 3-4 sárgarépa
» 1 mokkás kanál csípős piros arany
» 2-3petrezselyem
» 2.kg burgonya
» 10.dkg zsír
» 1. mokkáskanál köménymag
» ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis
kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
A hagymát megtisztítjuk, és egy bográcsban,
az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött
megfony-nyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak
úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül,
keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva,
10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymaggal együtt finomra vágjuk, és a húshoz adjuk a pirospaprikával
együtt. Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntünk kb. 2 deci vizet, nehogy a paprika
megégjen. Megsózzuk kezdjünk 1 csapott evő-
kanálnyival, majd az apróra vágott paprikával
és paradicsommal ízesítjük
Piros Arannyal megadjuk az erejét, lefödjük,
és nem túl erős tűz fölött (a bográcsot feljebb
emelve) a húst kb. 1,5 óra alatt majdnem teljesen puhára pároljuk. Közben néha megkeverjük, ha kell, egy kevés vizet is öntünk alá. Ilyenkor elegendő idő van arra is, hogy elkészítsük a
csipetkét.
3. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és
a gyökeret karikákra vágjuk, a húshoz adjuk, és
addig pároljuk vele, amíg a burgonyát kényelmesen megtisztítjuk, és kb. 2,5 centis kockákra
vágjuk. A hús-hoz adjuk, annyi vizet öntünk rá
(ez nagyjából 3,5 liter), amennyi levest szeretnénk, fölforraljuk. Ekkor 1-2 negyedekbe vágott
zöldpaprikát és paradicsomot is tehetünk bele,
ha éppenséggel bőviben vagyunk.
Lefödve további kb. 30 percig főzzük úgy, hogy
15 perc elteltével bele-rakjuk az apróra szaggatott nokedlit is. Végül megkóstoljuk, utánasózzuk, fűszerezzük.
Megjegyzés / tipp:

Foszlós friss kenyeret . .
És száraz vörösborral leöblítjük.
2 komment 9 ember kedveli xamada
2011.12.20 16:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.29. 20:19 (#2)
A recept nem említ sem csipetkét, sem nokedlit! Az elkészítési leírásban viszont szerepel mind a kettő! A gulyásba egyértelműen csipetke való! Ez nem paprikás csirke, hogy nokedlivel készítsük! Egyáltalán tudja a receptíró, hogy mi a különbség a kettő között?
volnet 2011.12.21. 12:18 (#1)
finom lehet, újévkor megfőzöm.
Címkék
lábszárat valamivel, hagymát megtisztítjuk, olajon vagy, húst rádobjuk, fülénél rázogatva, köménymaggal együtt, húshoz adjuk, apróra vágott, bográcsot feljebb, kevés vizet, zöldségeket megtisztítjuk, gyökeret karikákra, burgonyát kényelmesen, hús-hoz adjuk, apróra szaggatott, pirospaprikával, összekeverjük, paradicsommal, megtisztítjuk, megtisztítjuk, Bográcsgulyás, megtisztítjuk, köménymaggal, paradicsomot, pirospaprika, zöldpaprikát, petrezselyem, fölforraljuk, megkóstoljuk, éppenséggel, kényelmesen, utánasózzuk, mokkáskanál, fűszerezzük, zöldségeket, vörösborral, elkészítsük, kanálnyival, megkeverjük, vöröshagyma, fehéredésig, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, sárgarépa, 2-3petrezselyem, burgonya, zsír, mokkáskanál köménymag, ízlés szerint,
Házi sörperec
0 komment 5 ember kedveli
Babos palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Túrófánk
1 komment 5 ember kedveli
Banános madártej
0 komment 3 ember kedveli
Brokkolis csirkemell
0 komment 13 ember kedveli
Kókuszgolyo
0 komment 13 ember kedveli
Töltött sült paprika
0 komment 4 ember kedveli
Barackos-körtés piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Mogyoróvajas csokoládékocka
0 komment 7 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres-ánizsos keksz
0 komment 2 ember kedveli
Flamingó szelet---
1 komment 29 ember kedveli
Tökös-mákos kalács
1 komment 3 ember kedveli
Marharagu zöldségekkel !
0 komment 5 ember kedveli
Meggyleves főzés nélkül pár perc alatt
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.